Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mastercard: Νέο ευρωπαϊκό κέντρο κυβερνοασφάλειας για τον τομέα των πληρωμών

Ένα hub κυβερνοασφάλειας για ολόκληρη την Ευρώπη

Η Mastercard σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο ευρωπαϊκό κέντρο κυβερνο-προστασίας (European Cyber Resilience Centre) συνεργαζόμενη με φορείς επιβολής του νόμου και φορείς χάραξης πολιτικής για τη βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών και την αντιμετώπιση των απειλών που πλήττουν το οικοσύστημα πληρωμών της περιοχής.

Το κέντρο, το οποίο θα έχει έδρα το Waterloo, στο Βέλγιο, θα είναι το πρώτο κέντρο τέτοιου είδους στο οποίο επενδύει η εταιρείας, εκτός της Βόρειας Αμερικής. Το κέντρο θα είναι ουσιαστικά ένα hub κυβερνοασφάλειας για ολόκληρη την Ευρώπη και θα συνεργάζεται με εθνικά κυβερνητικά κέντρα πληροφοριών, βιομηχανικές ομάδες, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, της ECCFI, της Europol, της FS-ISAC, της Interpol, της NBB και της NCA και του NCSC.

“Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα είναι πάντα μεταξύ των κορυφαίων στόχων επιθέσεων, λόγω της τεράστιας συλλογής δεδομένων πελατών και διαπιστευτηρίων…”, δήλωσε ο Javier Perez, πρόεδρος της Mastercard για την Ευρώπη. “Το ευρωπαϊκό μας κέντρο βελτιώνει τη συνεργασία μεταξύ των σημαντικότερων παικτών, βοηθώντας τόσο τις επιχειρήσεις όσο και το κάθε άτομο ξεχωριστά, να αισθάνεται ασφαλές όταν μοιράζεται πληροφορίες online”.

Η Mastercard δρομολογεί το άνοιγμα ενός προσωρινού κέντρου την ερχόμενη άνοιξη, ενώ το άνοιγμα του επίσημου κέντρου αναμένεται να γίνει το 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις