Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και, λίγο πριν μπει το Σαββατοκύριακο, το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, το κοινό του Startupper διάβασε για το “κατακλυσμιαίο γεγονός” με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη η αυτοκινητοβιομηχανίας, έμαθε τα πάντα για τη νέα γενική διευθύντρια της Blueground, Βάλια Μαρουγιάννη, αλλά και για το StartUp Career Day, την Ημέρα Καριέρας στην οποία 50 ελληνικές Startups θα αναζητήσουν τους επόμενους συνεργάτες τους.

Αυτά και άλλα πολλά, θα διαβάσετε το εβδομαδιαίο “Top 10”, που ακολουθεί:

H αυτοκινητοβιομηχανία μπροστά σε κατακλυσμιαίο γεγονός!

Αυτή τη στιγμή οι αυτοκινητοβιομηχανίες, σε Ιαπωνία και Αμερική κυρίως, βρίσκονται σε πανικό και ας μη φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Συνέβη το αδιανόητο! Η Tesla κατάφερε και να επιζήσει και να αυξήσει την παραγωγή της και να βελτιώσει τα μοντέλα της, ενώ κανείς δεν περίμενε ότι ο κόσμος θα έδειχνε προτίμηση στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα τόσο γρήγορα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57704/autokinitoviomixania-mprosta-se-katakleismo/

Η Βάλια Μαρουγιάννη νέα γενική διευθύντρια της Blueground στην Ελλάδα

Η Βάλια Μαρουγιάννη αναλαμβάνει πλέον το ρόλο της γενικής διεύθυνσης για τις δραστηριότητες της Blueground στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57738/i-valia-marougianni-nea-geniki-diefthyntria-tis-blueground-stin-ellada/

Spitogatos.gr: Μετά την Ελλάδα, ετοιμάζεται να κατακτήσει τα Βαλκάνια!

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση για επέκταση της εταιρείας, το Startupper συνάντησε τον Δημήτρη Μελαχροινό, CEO και συνιδρυτή της εταιρείας, και συνομίλησε μαζί του για το παρελθόν αλλά κυρίως για το μέλλον του «Σπιτόγατου».

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startupper-mag/57792/spitogatos-gr-meta-tin-ellada-katakta-ta-valkania/

StartUp Career Day: 50 ελληνικές Startups αναζητούν προσωπικό

Το CollegeLink, σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.), τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΛΚΕ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.), διοργανώνουν διαπανεπιστημιακή Ημέρα Καριέρας για StartUp εταιρείες στις 6 Μαρτίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/slider/57777/startup-career-day-50-ellinikes-startups-anazitoun-prosopiko/

Atomico: Νέο fund 820 εκατ. δολαρίων για ευρωπαϊκές Startups

Η Atomico ανακοίνωσε ότι “έκλεισε” το πέμπτο της fund, με όνομα “Atomico V”, στα 820 εκατ. δολάρια. Στόχος του VC, που έχει έδρα το Λονδίνο, είναι να επενδύσει σε Ευρωπαίους founders σε επίπεδο Α’Γύρου, με την προοπτική όμως να επανέλθει σε Β’ και Γ’ Γύρο εφόσον πρόκειται για εταιρείες με μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57657/atomico-neo-fund-820-ekat-dolarion-gia-evropaikes-startups/

Παπαστράτος: Ένα εκατ. λιγότεροι καπνιστές μέχρι το τέλος του 2021

Δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία η Παπαστράτος σταμάτησε οριστικά την παραγωγή τσιγάρων, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αφήνει το τσιγάρο στην προηγούμενη δεκαετία, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα προς όλους.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57747/papastratos-ena-ekat-ligoteri-kapnistes-mechri-to-telos-tou-2021/

Συγγνώμη Elon

Ας ξεκινήσω με ένα disclaimer: Ποτέ δεν συμπαθούσα τον Elon Musk. Δεν τον θεωρούσα ποτέ μου σοβαρό, τον έβρισκα πάντα υπερφίαλο και δεν πίστευα ότι η Tesla είχε ποτέ την δυνατότητα να γίνει πρωταγωνίστρια εταιρεία στην αυτοκίνηση.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/gnomes/57593/syngnomi-elon/

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τον τέταρτο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward»

Το «ΟΠΑΠ Forward», το επιτυχημένο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης του ΟΠΑΠ, επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά και ετοιμάζεται να υποδεχθεί 11 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57772/xekina-i-ypovoli-etiseon-gia-ton-tetarto-kyklo-tou-opap-forward/

Πληρωμές με το περπάτημα και τον χτύπο της καρδιάς δοκιμάζει η Mastercard

Φαντάζεστε μια μέρα να μπορείτε να μπείτε στο λεωφορείο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς “αυτόματα” – χωρίς να χρειάζεται να “χτυπάτε” εισιτήριο – επειδή μια ειδική τεχνολογία αναγνωρίζει τον τρόπο που περπατάτε; Αυτό προσπαθεί να κάνει η Mastercard.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57840/pliromes-me-to-perpatima-ke-ton-chtypo-tis-kardias-dokimazi-i-mastercard/

Κατερίνα Σαντίκου: Από την Αθήνα στο Αμπού Ντάμπι με «όχημα» τη Workathlon

Γεννήθηκε σε οικογένεια ξενοδόχων και από πολύ νωρίς «μπήκε» στον κόσμο των επιχειρήσεων και ειδικότερα στον τομέα του HR, διαχειριζόμενη έως και 250 άτομα προσωπικό. Σήμερα, είναι founder και managing director μίας από τις πιο ανερχόμενες Startups στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews/57857/katerina-santikou-apo-tin-athina-sto-abou-ntabi-me-ochima-ti-workathlon/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις