Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Target Global: Νέο fund 120 εκατ. ευρώ για επενδύσεις αρχικού σταδίου

Μέχρι στιγμής, στο χαρτοφυλάκιο του VC περιλαμβάνονται οι Auto1, Delivery Hero, wefox, TravelPerk και Rapyd

Η Target Global, VC με έδρα το Βερολίνο, έκλεισε το νέο της fund, με όνομα Early Stage Fund II, στα 120 εκατ. ευρώ. Το fund, όπως φαίνεται από το όνομά του, προορίζεται για τεχολογικές εταιρείες αρχικού σταδίου, δηλαδή για χρηματοδοτήσεις seed και Α’ Γύρου.

Αρχικά, η Target Global απευθυνόταν αποκλειστικά σε Γερμανία και Ισραήλ. Με το νέο fund, όμως, βάζει στο “στόχαστρο” startups από όλη την Ευρώπη.

“Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για επενδύσεις αρχικού σταδίου στην Ευρώπη: Βλέπουμε άριστες ιδρυτικές ομάδες που δημιουργούν μια παγκόσμια κατηγορία ηγετών σε πραγματικές ευρωπαϊκές βιομηχανίες και αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο της επενδυτικής μας προσέγγισης”, δήλωσε ο Shmuel Chafets, general partner του VC.

Διαβάστε επίσης: Νέο “γυναικοκρατούμενο” VC ξεκινά επενδύσεις στην Ευρώπη

Οι βιομηχανίες αυτές περιλαμβάνουν το λιανικό εμπόριο, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τρόφιμα, τις μεταφορές, την υγειονομική περίθαλψη και τη μεταποίηση. Η Target Global ενδιαφέρεται για Software-as-a-Service, marketplaces, τον τομέα του eββββ-commerce γενικότερα αλλά και τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Μέχρι στιγμής, στο χαρτοφυλάκιο του VC περιλαμβάνονται οι Auto1, Delivery Hero, wefox, TravelPerk και Rapyd.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις