Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ReGeneration αναδείχθηκε ΜΚΟ της Χρονιάς

Στην κατηγορία «Εκπαίδευση» των Hellenic Responsible Business Awards 2020

Τη 10η διάκρισή του έλαβε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου το ReGeneration, καθώς απέσπασε το Βραβείο «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία «Εκπαίδευση», στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2020.

Το ReGeneration είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας.

Αποτελεί μια δράση των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, και του ‘brain drain’.

Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα. Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα, 32 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ και πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς.

Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους:Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επιλεγμένοι συνεργάτες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πόρους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άρτια το πρόγραμμα σε κάθε στάδιο, είναι οι Arctic Shores, ethelon, Job-Pairs, kariera.gr, Mindshare, OTE Αcademy και RSM.

Μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος έχουν απασχοληθεί περισσότεροι από 1300 πτυχιούχοι σε 500+ συμμετέχουσες εταιρείες, οι οποίες δείχνουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την επόμενη γενιά, αλλά και ότι συνεχίζουν να επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, αφού το ποσοστό των συνεργασιών που ανανεώνονται ανέρχεται στο 92%. Την ίδια στιγμή το πρόγραμμα μετρά 170.000 ώρες εκπαίδευσης και 17.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς από τους συμμετέχοντες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις