Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Spin της Ford κάνει “απόβαση” στην Ευρώπη

Μέσα στο περασμένο έτος, η Γερμανία έχει καταφέρει να γίνει το "επίκεντρο" του λεγόμενου micromobility στην Ευρώπη

Η Spin, η εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών της Ford, ετοιμάζεται να βγει για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ, λανσάροντας – από φέτος την άνοιξη – τα πατίνια της στην Κολωνία της Γερμανίας και αργότερα και σε άλλες γερμανικές πόλεις.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να υποβάλει αίτηση για σχετική άδεια και στη Γαλλία, ενώ σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα διερευνά τις επιλογές της και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέσα στο περασμένο έτος, η Γερμανία έχει καταφέρει να γίνει το “επίκεντρο” του λεγόμενου micromobility στην Ευρώπη. Τον περασμένο Δεκέμβριο, επτά startups δραστηριοποιούνταν σε 37 πόλεις της χώρας. Στην Κολωνία, η Spin θα ανταγωνιστεί τη Bird, τη Lime  και την Circ.

Διαβάστε ακόμα: Η Lime εγκαταλείπει 12 πόλεις στο “όνομα” της κερδοφορίας

Ο στόλος της Spin αποτελείται από πατίνια της Segway που έχουν δημιουργηθεί για κοινή χρήση, ωστόσο η ίδια σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο δικό της όχημα μέσα στο 2020.

Σημειώνεται ότι η Spin, η οποία ξεκίνησε με κοινόχρηστα ποδήλατα, πουλήθηκε στην Ford το Νοέμβριο του 2018, σε ένα deal 100 εκατ. δολαρίων. Μέχρι τότε, η Startup είχε σηκώσει 8 εκατ. δολάρια σε εξωτερική χρηματοδότηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις