Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η AVIS “μπαίνει” στο Car Sharing σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων

Την πρώτη Car Sharing εφαρμογή στην Ελλάδα, πρόκειται να παρουσιάσει η Avis σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς βρίσκεται ήδη στη διαδικασία πιλοτικής λειτουργίας του.

Αυτή τη στιγμή, η Avis έχει πενήντα αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας, ενώ η εφαρμογή cAr on Demand, μέσα από την οποία θα “ξεκλειδώνει” ο χρήστης το αυτοκίνητό του είναι ήδη διαθέσιμη σε iOS και Android.

Στόχος του νέου αυτού εγχειρήματος, σύμφωνα με την εταιρεία,  είναι η παροχή εύκολων λύσεων μετακίνησης για όλους μέσα στην πόλη, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα αποσυμφόρηση του αστικού κέντρου, καθώς και βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Αθήνας.

Το Car Sharing λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια. Ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή, ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό του και το χρησιμοποιεί για όσο χρόνο θέλει, ξεκινώντας από ένα λεπτό. Η μόνη διαφορά με το μοντέλο των πατινιών είναι ότι ο χρήστης δεν μπορεί να σταθμεύσει το αυτοκίνητο όπου θέλει αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι στάθμευσης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η υπηρεσία αυτή τη στιγμή, δε λειτουργεί εμπορικά. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται σε πρώτη φάση 150 αυτοκίνητα και 400 θέσεις στάθμευσης. Με αφορμή την ανακοίνωση, που έγινε σε εκδήλωση για τα 60 της Avis στην ελληνική αγορά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avis, Ανδρέας Ταπραντζής, ανέφερε σχετικά:

«Είμαστε υπερήφανοι που φέτος η Avis κλείνει 60 χρόνια πρωτοπορίας στην Ελληνική αγορά. Οι επιδόσεις μας το 2019, επιβεβαιώνουν τη στρατηγική μας επιλογή να επενδύουμε συνεχώς σε νέες υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρουμε σύγχρονες υπηρεσίες και εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης στους πελάτες μας. Επιπλέον, η Avis πρωταγωνιστεί και στο smart mobility, εισάγοντας την πρώτη Car Sharing εφαρμογή».

Όσον αφορά τις επιδόσεις της Avis την περσινή χρονιά, ο κύκλος εργασιών της έκλεισε στα 190 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 95 εκατομμύρια ευρώ και κέρδη προ φόρων (PBT) στα 31 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία ενεργητικού της εταιρείας σήμερα, ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις