Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TerraPay: Εξαγορά και χρηματοδότηση 9,6 εκατ. δολαρίων για παγκόσμια επέκταση

Η Fintech ετοιμάζεται να χτυπήσει "μεγαθήρια" όπως οι Transferwise και WorldRemit

Η TerraPay, μια ολλανδική fintech η οποία υποστηριζόταν από την ινδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Comviva, εξαγοράστηκε από τη διοίκησή της και ένα δίδυμο επενδυτών, την Prime Ventures και την Partech Africa.

Πέραν της εξαγοράς, η κοινοπραξία συνεργάστηκε με το International Finance Corporation , προκειμένου να επενδύσει 9,6 εκατ. δολάρια στην εταιρεία και να προωθήσει την παγκόσμια επέκτασή της, με στόχο να ανταγωνιστεί “μεγαθήρια” όπως οι Transferwise και WorldRemit.

Η TerraPay παρέχει υποδομές πληρωμών που βοηθούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μεταφέρουν χρήματα. Η εταιρεία το κάνει αυτό, επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών (τράπεζες, εταιρείες και παρόχους γενικότερα) να συνδέονται μεταξύ τους με «χαμηλό κόστος».

Η εταιρεία ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Comviva το 2015 – η τελευταία είχε μερίδιο μετοχών της Startup το οποίο τώρα πωλήθηκε στην κοινοπραξία. Από τότε μέχρι σήμερα, η TerraPay έχει αποκτήσει περισσότερες από 25 άδειες λειτουργίας σε περισσότερες από 60 χώρες στην Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη και έχει “χτίσει” συνεργασίες με τη Western Union, τη Visa, τη Ripple και τη Moneygram.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με εξαιρετικούς επενδυτές και μια θαυμάσια ομάδα για το επόμενο μέρος του ταξιδιού της TerraPay”, δήλωσε ο Cyril Collon, General Partner της Partech Africa.

“Έχουμε εντυπωσιαστεί από την πρωτοποριακή πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η ομάδα της TerraPay. Αυτή η πλατφόρμα θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων διαλειτουργικότητας που απαιτούνται για την πραγματική χρηματοοικονομική ένταξη. Ο αντίκτυπος για τους τελικούς πελάτες είναι ήδη τεράστιος από την άποψη της ποιότητας των υπηρεσιών, της αξιοπιστίας και της ταχύτητας”, πρόσθεσε ο Collon.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις