Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι χρήστες ψηφιακών τραπεζών θα είναι πάνω από 3,6 δις το 2024

Στα 3,6 δις θα φτάσει ο αριθμός των χρηστών ψηφιακών τραπεζών έως το 2024, σύμφωνα με έρευνα της Juniper Research . Σήμερα, ο αριθμός των χρηστών είναι στα 2,4 δις, επομένως μιλάμε για μια αύξηση 54%! Η άνοδος αυτή αναμένεται να καταγραφεί τόσο λόγω της αύξησης των ψηφιακών τραπεζών όσο και λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού των «παραδοσιακών» χρηματοπιστωτικών φορέων.

Η έρευνα, με τίτλο «Digital Banking: Banking-as-a-Service, Open Banking & Digital Transformation 2020-2024», διαπιστώνει ότι οι αποκλειστικά ψηφιακές τράπεζες έχουν κερδίσει μεγάλο μερίδιο τις αγοράς από τις κλασικές τράπεζες, προσφέροντας κορυφαίες εμπειρίες χρήστη αλλά και μοναδικές προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Προκειμένου να ανταγωνιστούν αυτό το νέο «κύμα» καινοτομίας, οι τράπεζες πρέπει – σύμφωνα με την έρευνα – να εξατομικεύσουν τις εμπειρίες που προσφέρουν μέσω των εφαρμογών τους, χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Ήδη κάποιες τράπεζες έχουν ξεκινήσει να μετασχηματίζονται σε αυτό το πλαίσιο. Μια δεύτερη έρευνα της Juniper Research, με τίτλο «Digital Transformation in Banking Readiness Index» καταλήγει ότι οι τρεις κορυφαίοι τραπεζικοί όμιλο από άποψη ψηφιακού μετασχηματισμού είναι η Bank of America, η BBVA και η JPMorgan Chase.

Η Bank of America προσφέρει εκτεταμένες ψηφιακές λύσεις, όπως το Erica chatbot, η BBVA έχει επικεντρωθεί στην κεφαλαιοποίηση των API στον τραπεζικό τομέα, προσφέροντας την πλατφόρμα BBVA Open Platform, η οποία αποτελεί πλατφόρμα Banking-as-a-Service. Επίσης, η JPMorgan Chase έχει πειραματιστεί με την τεχνολογία του blockchain και σχεδιάζει το άνοιγμα μιας νέας ψηφιακής τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του έτους.

Ο ερευνητής Nick Maynard σημειώνει: «Αυτές οι τράπεζες έχουν εκτελέσει εξαιρετικά αποτελεσματικές ψηφιακές μεταβάσεις. Ωστόσο, ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένος. Οι τράπεζες αυτές πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στις νέες στρατηγικές που απαιτούνται για να διατηρήσουν την ψηφιακή τους ηγεσία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις