Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Dacia παρουσίασε “το πιο οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης”

Η βασική έκδοση του Dacia Spring θα έχει ανώτερη εμβέλεια άνω των 200 χλμ

Παρουσιάστηκε χθες 3 Μαρτίου το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ρουμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Dacia. To Dacia Spring (όπως ονομάζεται το μοντέλο) φιλοδοξεί να είναι το πιο οικονομικό αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί στην Ευρώπη.

Η Dacia, η οποία εδώ και λίγα χρόνια ανήκει στον όμιλο Renault “είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας της με το λανσάρισμα του Dacia Spring, ενός πρωτότυπου που αντανακλά τον σχεδιασμό του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία, στο δρόμο προς την ηλεκτρική επανάσταση” αναφέρει η παρουσίαση του νέου αυτοκινήτου από τον όμιλο Renault.

Η επιδίωξη της Dacia είναι σε πλήρη εναρμονισμό με την πολιτική της μητρικής εταιρείας η οποία έχει σαν σκοπό να προσφέρει προσιτή και βιώσιμη κινητικότητα προσβάσιμη σε όλους, σεβόμενη τις αξίες και τη φιλοσοφία της μάρκας Dacia. Προβλέπει ένα 100% ηλεκτρικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο 4 θέσεων που θα κάνει εύκολη και συμφέρουσα οικονομικά την πρόσβαση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πελατών στην ηλεκτροκίνηση.

Η βασική έκδοση του Dacia Spring θα έχει ανώτερη εμβέλεια άνω των 200 χλμ σε WLTP (Διαδικασία δοκιμής οχημάτων παγκοσμίως), καθιστώντας το κατάλληλο για αστική και προαστιακή χρήση. Θα είναι διαθέσιμο το 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις