Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ΕΒΕΠ δημιουργεί πλαίσιο δράσης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Με στόχο την ανάπτυξη ενός ευέλικτου πλαισίου δράσεων για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, πραγματοποίησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του «Womanitee», μέλη της διοίκησης του επιμελητηρίου καθώς και γυναίκες επιχειρηματίες του Πειραϊκού χώρου.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση έλαβαν μέρος, από πλευράς Ε.Β.Ε.Π., οι κ. Ι. Μπούκη, Μ. Πιττάκη και Τζ. Πολέμη, από πλευράς Ε.Σ.Π., οι κ. Σακελλάρη και Ολ. Ζησιμάτου, καθώς και τα μέλη του Womanitee Board, οι κ. Αν. Ψωμιάδη, Ι. Χαϊδά, Β. Αθανάσογλου, Σ. Λαζαρίδου – Γερολυμάτου, Αλ. Γκανά και Σ. Χαλιώτη.

Η πρώτη αυτή συνάντηση αφορούσε στη διαμόρφωση του πλαισίου δράσης του Επιμελητηρίου σε συνεργασία και με πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ παρουσιάστηκε το «project Womaniteee». Το αμέσως προσεχές διάστημα, υπό την εποπτεία της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου και με στόχο την υποστήριξη του γυναικείου επιχειρείν θα γίνει καταγραφή θεμάτων που απασχολούν τις γυναίκες επιχειρηματίες προκειμένου να διοργανωθούν άμεσα ειδικά θεματικά σεμινάρια, αλλά και να μορφοποιηθεί το πλαίσιο δράσεων το οποίο και θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση στο επιμελητήριο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, σημείωσε πως οι γυναίκες, στις μέρες μας, έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να διακριθούν στο επιχειρείν και να αποτελέσουν λαμπρό παράδειγμα, καθώς τολμούν, δημιουργούν, σχεδιάζουν και βάζουν τα θεμέλια για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τα παραδοσιακά στερεότυπα. Πρόσθεσε ότι το ΕΒΕΠ θα στηρίξει δυναμικά την γυναικεία επιχειρηματικότητα καθώς, στην ελληνική πραγματικότητα, έχει ήδη αποδειχθεί πως, στην πλειονότητά τους, οι γυναίκες καταφέρνουν να αναπτύξουν μια επιχείρηση, να την προωθήσουν και να την διατηρήσουν ακμαία μακροπρόθεσμα, χάρη στην στρατηγική που ακολουθούν και στην υπομονή που διαθέτουν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις