Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ισραηλινές Startups σήκωσαν 1,5 δις τους δύο πρώτους μήνες του 2020!

Μετά από ένα ρεκόρ χρηματοδοτήσεων το 2019, με επενδύσεις 8,3 δις δολαρίων, που ακολούθησε μια προηγούμενη χρονιά ρεκόρ, το 2018, με 6,4 δις και το 2017 με 5,24 δις, οι Ισραηλινές Startups κατάφεραν να σηκώσουν 800 εκατ. δολάρια, μόνο τον Ιανουάριο, 

Μάλιστα, όπως είχαμε γράψει τότε, το ποσό αυτό ενδέχεται να ήταν ακόμη μεγαλύτερο αφού κάποιες εταιρείες προτιμούν να λειτουργούν κάτω από μυστικότητα και να μην αποκαλύπτουν τις επενδύσεις που λαμβάνουν.

Το “σερί” υψηλών επενδύσεων, συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Globes, κατά τη διάρκεια του οποίου οι νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας εξασφάλισαν χρηματοδοτήσεις 700 εκατ. δολαρίων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα σε μόλις δύο μήνες, οι ισραηλινές Startups σήκωσαν 1,5 δισ. δολάρια, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019 το ποσό αυτό έφτανε το 1 δις.

Ο μεγαλύτερος γύρος που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο ήταν αυτός της εταιρείας cybersecurity, SentinelOne, η οποία σήκωσε 200 εκατ. δολάρια. Άλλοι αξιοσημείωτοι γύροι χρηματοδότησης ήταν αυτοί της K Health (48 εκατ. δολάρια), της  NeoTX Therapeutics (45 εκατ. δολάρια), της Deep Instinct (43 εκατ. δολάρια), της Minute Media (40 εκατ. δολάρια) της Intuition Robotics (36 εκατ. δολάρια) και της At Bay (34 εκατ.δολάρια).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις