Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, το ενδιαφέρον του κοινού μονοπώλησε ο κορωνοϊός, ο οποίος εξαπλώνεται ραγδαία παγκοσμίως, και διάφορες ειδήσεις κυρίως τεχνολογικές και επιχειρηματικές, γύρω από αυτό. Πέραν της πανδημίας, το κοινό διάβασε, μεταξύ άλλων,  για τη βράβευση των ιδρυτών της Workable από την EY, για τη χρηματοδότηση της Convert Group αλλά και για τη Marefind, τη νέα πλατφόρμα δικτύωσης στη Ναυτιλία.

Αυτά και άλλα πολλά, θα διαβάσετε το εβδομαδιαίο “Top 10”, που ακολουθεί:

Σε δύσκολη θέση ελληνικές hitech εταιρείες λόγω κορωνοϊού

Οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία λόγω κορωνοϊού είναι και θα είναι τεράστιες και ήδη έχουν αρχίσουν οι πρώτες επιπτώσεις και στην Ελλάδα με πτώση τουριστικής κίνησης, ειδικά από την Κίνα, τις αερομεταφορές, τις εκδηλώσεις και πλέον στις εταιρείες τεχνολογίες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και συμβάσεις του δημοσίου.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/58467/se-diskoli-thesi-ellinikes-hitech-eteries-logo-koronoiou/

Κέντρο Αρχιμήδης: To ΕΚΠΑ “συνδέεται” με την επιχειρηματικότητα!

Η ελληνική Startup σκηνή έχει κάνει ομολογουμένως πολλά βήματα ανάπτυξης και ωρίμανσης τα τελευταία χρόνια ενώ οι μεγάλοι ερευνητικοί φορείς της χώρας μας προωθούν την επιχειρηματική εκμετάλλευση του -υψηλού επιπέδου- ερευνητικού έργου και των ταλέντων που φιλοξενούν.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/acceleration/58521/kentro-archimidis-to-ekpa-syndeete-me-tin-epichirimatikotita/

Δωρεάν εκπαίδευση εξ αποστάσεως από Περιφέρεια Αττικής και Brainy.gr

Μια σημαντική σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα δίνει τη δυνατότητα παροχής εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού που φοιτούν στις τάξεις Ε’ και ΣΤ’ , καθώς και για τους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου!

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58609/dorean-ekpedefsi-ex-apostaseos-apo-periferia-attikis-ke-brainy-gr/

Convert Group: Μεγάλη χρηματοδότηση Seed από το UniFund

Τη λήψη χρηματοδότησης seed 1,2 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Convert Group, μια ελληνική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων αγοράς από το UniFund. Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιήσει το VC μέχρι στιγμής στα δύο χρόνια λειτουργίας του, αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους seed stage γύρους που έχουν δοθεί σε ελληνική εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58421/convert-group-megali-chrimatodotisi-seed-apo-to-unifund/

EY: “Καινοτόμοι Επιχειρηματίες” της χρονιάς οι founders της Workable

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των νικητών των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης του διαγωνισμού της ΕΥ, Έλληνας “Επιχειρηματίας της Χρονιάς” 2019, με το βραβείο στην κατηγορία “Καινοτόμος Επιχειρηματίας” να “πηγαίνει” στους ιδρυτές της Workable, Σπύρο Μαγιάτη και Νίκο Μωραϊτάκη.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58590/ey-kenotomi-epichirimaties-tis-chronias-i-founders-tis-workable/

Beat: Εργασία από το σπίτι για το προσωπικό στην Αθήνα λόγω κορωνοϊού

Όλο και περισσότερες εταιρείες παγκοσμίως επιλέγουν την εξ αποστάσεως εργασίας, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στη λίστα αυτή προστίθεται από σήμερα και η Beat.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58543/beat-ergasia-apo-to-spiti-gia-to-prosopiko-stin-athina-logo-koronoiou/

Marefind: Η νέα πλατφόρμα που σε δικτυώνει στη Ναυτιλία

Η Marefind, είναι μία νέα online πλατφόρμα εύρεσης εργασίας και δικτύωσης αποκλειστικά για το χώρο της ναυτιλίας και του yachting ενώ η διττή φύση της επιτρέπει την ταυτόχρονη δικτύωση των ναυτικών και επαγγελματιών με τις εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews/58427/marefind-i-nea-platforma-pou-se-diktyoni-sti-naftilia/

Κορωνοϊός: Διάγνωση “από το σπίτι” με τη βοήθεια του Gates Foundation

Σύντομα, στο Σιάτλ των ΗΠΑ πρόκειται να κυκλοφορήσουν διαγνωστικά τεστ για το νέο κορωνοϊό, τα οποία θα μπορούν να πραγματοποιούνται από το σπίτι, σύμφωνα με διεθνή μέσα. Τα τεστ αυτά, αναπτύσσονται από μια επιστημονική ομάδα που έχει την υποστήριξη του Gates Foundation.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58503/koronoios-diagnosi-apo-to-spiti-me-ti-voithia-tou-gates-foundation/

Έτσι θα καθαρίσουμε τις έξυπνες συσκευές μας

Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού παγκοσμίως, η HONOR δίνει στους καταναλωτές κάποιες χρήσιμες συμβουλές, με στόχο να προστατευθούν αλλά και να φροντίσουν τα αξεσουάρ και τα smartphones τους.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58665/etsi-tha-katharisoume-tis-exypnes-syskeves-mas/

Δύο χρόνια Uni.Fund: 22 επενδύσεις, 10 εκατ. ευρώ και στο… “βάθος” exit

Το Uni.Fund, ένα από τα VCs του Equifund, έκλεισε πριν από μερικές ημέρες τα δύο του χρόνια, “γιορτάζοντας” 22 επενδύσεις και αρκετά ακόμη milestones. Ποια είναι αυτά;

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58694/dyo-chronia-uni-fund-22-ependysis-10-ekat-evro-ke-sto-vathos-exit/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις