Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tesla ξεκίνησε επίσημα να παραδίδει τα πρώτα Model Y σε πελάτες στις ΗΠΑ

Η Tesla ξεκίνησε επίσημα να παραδίδει να πρώτα Model Y σε πελάτες της στις ΗΠΑ, νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, και παρόλο που σχεδόν όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή πλήττεται από τον κορωνοϊό.

Η εταιρεία ανέβασε ένα βίντεο στο Twitter, στο οποίο φαίνεται το ηλεκτρικό SUV να περνάει από τη διαδικασία παραγωγής και να δοκιμάζεται σε διάφορα μέρη του κόσμου, και ένας σύνδεδμός που οδηγεί στη σελίδα παραγγελιών.

Το Model Y, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Mάρτιο του 2019, είναι το πέμπτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας που “μπαίνει” στην παραγωγή. Είναι ένα μικρό SUV, κατασκευασμένο στην ίδια τεχνολογική πλατφόρμα με το Model 3. Τα δύο μοντέλα “μοιράζονται” το 75% των εξαρτημάτων τους!

Το Model 3 ήταν μία μεγάλη επιτυχία για την Tesla, ωστόσο ο Elon Musk, CEO της εταιρείας έχει δηλώσει ότι το Model Y θα καταφέρει να το ξεπεράσει, λόγω του ότι στις -κυρίως- στις ΗΠΑ, υπάρχει μεγάλη προτίμηση στα SUVs, λόγω του μεγέθους αλλά και της λειτουργικότητάς τους.

Σημειώνεται ότι το Model Y κυκλοφορεί σε δύο “εκδόσεις”. Η πρώτη είναι η “Long Range”, η οποία ξεκινά στα 52.990 δολάρια, προσφέρει αυτονομία 316 μιλιών και πηγαίνει από 0 σε 60 μίλια την ώρα σε 4.8 δευτερόλεπτα. Η δεύτερη είναι η έκδοση “Performance” που ξεκινά στα 60.990 δολάρια, έχει 315 μίλια αυτονομία και πηγαίνει από το 0 στα 60 μίλια την ώρα σε 3.5 δευτερόλεπτα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις