Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στις ΗΠΑ το 56% των παγκόσμιων επενδύσεων AI από το 2015

Ακολουθεί η Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο

Οι ΗΠΑ προσέλκυσαν πάνω από τις μισές επενδύσεις παγκοσμίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, το διάστημα 2015-2019, με την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθούν.

Αυτό έδειξε η έρευνα “UK Tech For a Changing World”, η οποία πραγματοποιείται από το Tech Nation, με κυβερνητική χρηματοδότηση και εστιάζει στη βρετανική ψηφιακή οικονομία. Η έρευνα, μεταξύ άλλων, συγκρίνει τη βρετανική τεχνολογική βιομηχανία με αυτή άλλων χωρών, χρησιμοποιώντας δεδομένα από εκατοντάδες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των Dealroom, Pitchbook, Crunchbase, AON Radford, GSMA, και EY.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι οποία ασχολείται αυστηρά με αναδυόμενες τεχνολογίες (AI, robotics, blockchain, cybersecurity, IoT κλπ), τα τελευταία 5 χρόνια, 10 χώρες έχουν λάβει το 91% όλων των επενδύσεων στους συγκεκριμένους τομείς. Πρώτες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες με 92 δισ. δολάρια, ενώ όπως προαναφέρθηκε ακολουθεί η Κίνα με 22 δις και το Ηνωμένο Βασίλειο με 6 δις.

Από άποψη πόλεων, παρατηρείται μεγαλύτερος διαμοιρασμός. Οι κορυφαίες δέκα πόλεις έλαβαν το 44% των επενδύσεων σε αναδυόμενες τεχνολογίες κατά τη διάρκεια της πενταετίας. Το Σαν Φρανσίσκο ηγήθηκε, με 20 δισ. δολάρια, ενώ ακολούθησε το Πεκίνο, με 12 δις, η Νέα Υόρκη, με 7 δις, η Σάντα Κλάρα με 6 δις και το Λονδίνο με 5 δις.

Τέλος, όσον αφορά τους τομείς που έλαβαν τις περισσότερες χρηματοδοτήσεις, η τεχνητή νοημοσύνη αναδεικνύεται ξεκάθαρος νικητής, με τις Startups και Scaleups του τομέα να λαμβάνουν 23 δισ. δολάρια μόνο την περσινή χρονιά. Αμέσως μετά ήρθε ο τομέας του cybersecurity, me 6 δις το 2018 και 10 δις πέρυσι!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις