Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μετά το Netflix, Amazon και YouTube ρίχνουν την ποιότητα του Streaming

Μετά το Netflix, Amazon και Youtube ρίχνουν την ποιότητα του streaming τους, για να προλάβουν την “υπερφόρτωση” του διαδικτύου, τώρα που όλος ο κόσμος – κυριολεκτικά- είναι online.

Οι κινήσεις αυτές ήρθαν μετά την έκκληση του επιτρόπου βιομηχανίας της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, προς τις πλατφόρμες streaming να μειώσουν την ποιότητα των βίντεό τους ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να καταρρεύσει το διαδίκτυο.

“Υποστηρίζουμε την ανάγκη προσεκτικής διαχείρισης των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για να διασφαλίσουμε ότι αυτές θα μπορούν να χειριστούν την αυξημένη ζήτηση στο Διαδίκτυο με τόσους πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται τώρα στο σπίτι λόγω του COVID-19. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές και τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου όπου αυτό είναι απαραίτητο για να βοηθήσουμε στην άμβλυνση οποιασδήποτε συμφόρησης του δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης στην οποία έχουμε ξεκινήσει ήδη την προσπάθεια να μειώσουμε τα δεδομένα ροής, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ποιοτική εμπειρία streaming για τους πελάτες μας”, δήλωσε η Amazon στο TechCrunch.

Εκπρόσωπος του YouTube, από την πλευρά του, ανέφερε: “Οι άνθρωποι έρχονται στο YouTube για να βρουν ειδήσεις, εκπαιδευτικό περιεχόμενο και να κάνουν επαφές σε αυτές τις στιγμές αβεβαιότητας… Έχουμε θεσπίσει μέτρα για να προσαρμόσουμε αυτόματα το σύστημά μας ώστε να επιβαρύνει λιγότερο το δίκτυο. Βρισκόμαστε σε συνεχιζόμενες συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές (συμπεριλαμβανομένης της Ofcom), τις κυβερνήσεις και τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων… Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για να ελαχιστοποιήσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα, παρέχοντας παράλληλα μια καλή εμπειρία χρήστη”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις