Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 9 εκατ. δολαρίων για την κυπριακή ePlane!

Η ePlane, ένα κυπριακό marketplace για εξαρτήματα αεροσκαφών, εξασφάλισε χρηματοδότηση 9 εκατ. δολαρίων από την ιαπωνική εταιρεία Marubeni.

Ουσιαστικά, η πλατφόρμα ePlane ψηφιοποιεί τη διαδικασία με την οποία οι αεροπορικές εταιρείες προμηθεύονται απαραίτητα εξαρτήματα, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν ή να πωλούν, να δανείζονται ή να ανταλλάσσουν ανταλλακτικά αεροσκαφών.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πλατφόρμας είναι το λεγόμενο Autopilot, ένας αλγόριθμός που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει πιθανές αγορές ή να αυτοματοποιήσει την αποστολή αιτημάτων προσφοράς προς τους πωλητές.

Σε σχετικό δελτίο τύπου, η ePlane αναφέρει ότι η παγκόσμια αγορά συντήρησης, επισκευής και επιθεώρησης αεροσκαφών (MRO) ανέρχεται σε περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα, με προβλεπόμενη αύξηση στα 116 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2029. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό ο κλάδος να υποστεί ψηφιακό μετασχηματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί – καθώς είναι ενδεικτικό της πραγματικής ανάγκης ψηφιοποίησης του κλάδου – ότι η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2016 και απέκτησε τη σημερινή της μορφή το 2018, αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί περίπου 4000 εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις