Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με “πακέτο” 4 δις η Γαλλία σώζει τις Startups από την πανδημία

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 4 δισ. ευρώ, για την υποστήριξη του εγχώριου Startup οικοσυστήματος που παλεύει να επιβιώσει εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η κυβέρνηση είχε καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες για να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα το οποίο θα μπορεί να διακριθεί σε διεθνές επίπεδο και οι προσπάθειες αυτές απέδωσαν αφού η Γαλλία κατάφερε να γίνει ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά hubs νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, η πλειοψηφία των Startups στην χώρα είναι αρχικού σταδίου και οικονομικά ασταθείς. 

Για να τις βοηθήσει να κρατηθούν στη “ζωή”, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της οικονομικής “παράλυσης” που προκαλεί η πανδημία, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Cedric O ανακοίνωσε χθες ένα σχέδιο διάσωσης: “Σήμερα το πρωί ανακοινώνουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων”, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Σημείωσε επίσης ότι πολλές από αυτές τις εταιρείες δεν παράγουν ακόμα έσοδα και ότι το σχέδιο περιλαμβάνει τη διευκόλυνση της βραχυπρόθεσμης αναχρηματοδότησης, την έγκαιρη επιστροφή ορισμένων πιστώσεων φόρου, την επιτάχυνση ορισμένων επενδύσεων που είχαν προγραμματιστεί προηγουμένως και ορισμένες εγγυήσεις για χαμένες ταμειακές ροές. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επεξεργάζεται τα κριτήρια, με τα οποία θα καθοριστεί ποιες εταιρείες θα βοηθηθούν.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις