Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bloode και Beat διευκολύνουν την αιμοδοσία εν μέσω πανδημίας

Η αιμοδοσία αυτές τις ημέρες είναι ίσως πιο απαραίτητη από ποτέ, καθώς μία από τις συνέπειες της πανδημίας είναι η κατακόρυφη μείωση των αποθεμάτων αίματος. Δεδομένου ότι πρέπει να μένουμε σπίτι και να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, πολλοί, από φόβο, το αποφεύγουν και δημιουργείται το παραπάνω πρόβλημα. Το Bloode, ΜΚΟ που έχει στόχο την αύξηση των αιμοδοτών, έρχεται να βοηθήσει σε συνεργασία με τη Beat.

Πώς; Με 4 βήματα:

1.Έχεις απορίες για την αιμοδοσία την εποχή του κορωνοϊού; Μπαίνεις στο bloode.org και η ειδική ομάδα του Bloode είναι διαθέσιμη 24/7 και πλήρως ενημερωμένη σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για να σου λύσει όλες σου τις απορίες.
2.Δεν ξέρεις πού να πας; Η αιμοδοσία πραγματοποιείται πλέον και εκτός νοσοκομείων. Το Bloode έχει συγκεντρώσει όλα τα σημεία αιμοδοσίας που σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι πιο ασφαλή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μαζί με πλήθος πληροφοριών στο www.bloode.org/coronavirus/ αλλά και στον διαδραστικό χάρτη του coronavirus.pineza.eu
3. ΟΚ, το αποφάσισες. Πώς πάμε; Πρώτα πρώτα, στέλνεις το σχετικό μήνυμα στο 13033 με την αιτιολογία 1 στο έντυπο τύπου Β και βάζεις τη διεύθυνση του σημείου αιμοδοσίας. Στη συνέχεια καλείς ένα ταξί Beat, την εταιρεία που θα σε μεταφέρει προς και από το σημείο αιμοδοσίας καλύπτοντάς σου μέχρι και 7+7 ευρώ (διαδρομή μέχρι το σημείο αιμοδοσίας και επιστροφή). Επικοινώνησε με το Bloode για να πάρεις τον κωδικό 😉
4.Και τώρα; Γυρνάω με Beat και μένω σπίτι!

Μέσα σε μία μόνο εβδομάδα η ομάδα του Bloode έχει ενημερώσει 11.000 εθελοντές αιμοδότες για τα σημεία που μπορούν να δώσουν αίμα, τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την αιμοδοσία και τι πρέπει να προσέχουν λόγω της πανδημίας. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε άμεση επαφή με το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που συντονίζει τη συνολική προσπάθεια, καθώς και με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή των αιμοδοσιών και ενημέρωση των πολιτών.

Λίγα Λόγια για το Bloode

To Bloode είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2015 και σκοπεύει στην αύξηση των αιμοδοτών και καλλιέργεια του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Στην ψηφιακή πλατφόρμα bloode.org  μπορεί κάθε πολίτης να απευθύνει έκκληση για αίμα καθώς και να βρει όλες τις πληροφορίες για την αιμοδοσία. Από την ίδρυση του, το Bloode έχουμε διοργανώσει 86 εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με 42 φορείς και εταιρείες σε όλη την Ελλάδα. Στην πλατφόρμα εκκλήσεων έχει λάβει συνολικά 309 εκκλήσεις για αίμα και αιμοπετάλια στις οποίες έχουν ανταποκριθεί 621 εθελοντές αιμοδότες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις