Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εργασία εξ αποστάσεως για το 71% των ελληνικών επιχειρήσεων

Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα (webcast) με συμμετοχή περισσότερων από 550 ανώτερων και ανώτατων στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων, οργάνωσε την Τρίτη 24 Μαρτίου η ΕΥ Ελλάδος, με στόχο να βοηθήσει στην κατανόηση και την κατάλληλη αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που δημιουργεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Οι ταχέως κλιμακούμενες εξελίξεις από την εξάπλωση του COVID-19, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, δημιουργούν ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας, μέσα στο οποίο επιχειρήσεις και οργανισμοί καλούνται να λειτουργήσουν. Προϋπόθεση για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στην κρίση, είναι η σαφής κατανόηση των επιπτώσεων και των νέων συνθηκών που δημιουργούνται.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της ΕΥ παρουσίασαν τα νέα δεδομένα και μετέφεραν την εμπειρία που συγκεντρώνει καθημερινά το παγκόσμιο δίκτυο του οργανισμού. Παράλληλα, απαντήσαν σε ερωτήσεις των στελεχών που παρακολούθησαν το webcast. Οι συμμετέχοντες έλαβαν, επίσης, μέρος σε ψηφιακή «δημοσκόπηση», απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις προκλήσεις που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν από την ξαφνική κρίση του COVID-19.

Στην ενότητα αυτή, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με το πώς οι επιχειρήσεις τους έχουν επηρεαστεί και διαχειρίζονται την κρίση. Το 71% των επιχειρήσεων απάντησαν πως άνω του 50% των εργαζομένων τους εργάζονται εξ’ αποστάσεως ή έχουν τη δυνατότητα τηλεργασίας. Σημαντικό εύρημα αποτελεί το γεγονός ότι το 64% των επιχειρήσεων δεν έχει ακόμη σχέδιο μετακίνησης εργαζομένων βάσει των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους σε άλλους τομείς της επιχείρησης, ώστε να καλυφθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες όπως προκύπτουν από τον νέο τρόπο λειτουργίας και εργασίας, καταδεικνύοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αρκετό δρόμο μέχρι την επίτευξη επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Κατά τη διάρκεια του webcast, εξετάστηκε συνολικά ο αντίκτυπος της πανδημίας σε ζητήματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων, τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και την προστασία προσωπικών δεδομένων, ενώ παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης των προκλήσεων αυτών. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε, επίσης, στα έκτακτα φορολογικά μέτρα και τις ρυθμίσεις της ελληνικής Πολιτείας για την προστασία των επιχειρήσεων και των φορολογουμένων που πλήττονται από την κρίση.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις