Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cyprus Seeds: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης

Μετά την επιτυχία του Πρώτου Κύκλου Χρηματοδότησης του Cyprus Seeds (2019-2020) ο οποίος φθάνει σύντομα στο τέλος του, το Cyprus Seeds ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία έναρξης για το πρώτο στάδιο υποβολής αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο είναι στις 8 Απριλίου 2020.

Υποψήφιοι για το Πρόγραμμα που προσφέρει το Cyprus Seeds είναι ερευνητές (διδακτορικοί και μεταδιδακτορικοί φοιτητές) και ακαδημαϊκοί από οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο (δημόσιο ή ιδιωτικό) και ερευνητικό κέντρο της Κύπρου, των οποίων η έρευνα έχει αναγνωρίσιμο δυναμικό ανάπτυξης στην αγορά.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αιτηθούν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού με σύντομη αίτηση (pre-proposal). Η τελική προθεσμία για αιτήσεις είναι 10 Μαΐου 2020. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι μόνο οι ομάδες που θα επιλεχθούν στην πρώτη φάση θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην επόμενη φάση όπου θα τους ζητηθεί μια πολύ πιο λεπτομερής αίτηση.

Όλες οι πληροφορίες για τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος του Cyprus Seeds θα απαρτιστούν στην ιστοσελίδα του Cyprus Seeds www.cyprusseeds.com στις 8 Απριλίου.

Στόχος του Cyprus Seeds είναι να στηρίξει έρευνα που διεξάγεται στην Κύπρο, σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο και κλάδο, που έχει αναγνωρίσιμο δυναμικό ανάπτυξης στην αγορά, εστιάζοντας παράλληλα στην ελαχιστοποίηση της αβεβαιότητας και καθιστώντας έτσι την τεχνολογία περισσότερο ελκυστική σε επενδυτές.

Το πρώτο κάλεσμα για τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος του Cyprus Seeds έλαβε 40 αιτήσεις από όλα τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Κύπρου. Οι 7 ομάδες με την ψηλότερη βαθμολογία στις συνεντεύξεις, επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση και στήριξη από το Cyprus Seeds, για περίοδο διάρκειας 12 μηνών, Ιούλιο 2019- Αύγουστο 2020.

Από τα 7 έργα που επιλέχθηκαν, τρία είναι από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, δύο από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και δύο από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Τέσσερα από τα επτά έργα που υποστηρίζονται από το Cyprus Seeds είναι ενεργά στον ιατροφαρμακευτικό τομέα (Healthcare), δυο στον τομέα Ενέργειας & Νερό (Energy & Water) και μια στον τομέα Συσκευές & Υλικά (Devices and Materials).

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα έργα που συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο του Προγράμματος του Cyprus Seeds εδώ.

Οι κύριοι χρηματοδότες του Cyprus Seeds είναι το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative). Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδεΕΚ) στηρίζει επίσης την πρωτοβουλία Cyprus Seeds από την αρχή του προγράμματος.

Το Cyprus Seeds φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος γύρω από τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας μας, αξιοποιώντας καινοτόμες ερευνητικές προτάσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας. Το Πρόγραμμα είναι μια εθνική προσπάθεια, με στόχο την δημιουργία προστιθέμενης αξία στην Κύπρο στον χώρο αυτό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις