Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LinkedIn: Πρωτοβουλίες ενάντια στην πανδημία – Δωρεάν αγγελίες και άλλα εργαλεία

Όπως πολλές άλλες πλατφόρμες και εφαρμογές, έτσι και το LinkedIn έχει δει μια μεγάλη αύξηση του κοινού του και της “κίνησης” στην πλατφόρμα του το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας που αναγκάζει τους ανθρώπους να δουλέψουν από το σπίτι.

Προκειμένου να εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκυρία, με ένα τρόπο που θα βοηθήσει πραγματικά στην κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως, το LinkedIn λαμβάνει κάποιες νέες πρωτοβουλίες, ειδικά για το κομμάτι των αγγελιών που φιλοξενεί.

Από σήμερα (2/4) και για τους επόμενους τρεις μήνες, το LinkedIn θα παρέχει δωρεάν τη δημοσίευση αγγελιών εργασίας σε κλάδους “ανάγκης” παγκοσμίως – δηλαδή σε εταιρείες στον τομέα της υγείας, σούπερ μάρκετ, ΜΚΟ που εργάζονται υποστηρικτικά, αποθήκες, μεταφορές αγαθών κ.ο.κ. Στον τομέα της υγείας, περιλαμβάνονται και εταιρείες που εργάζονται σε πεδία όπως οι ιατρικές συσκευές, οι ιατρικές υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων) και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Παράλληλα, το LinkedIn δημιουργεί έναν πίνακα “επειγόντων εργασιών'” για να δώσει σε αυτές τις αγγελίες προτεραιότητα και να τις δει περισσότερος κόσμος. Οι χρήστες που θα έχουν κάποιες από τις δεξιότητες που απαιτούν οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας θα βλέπουν τις αγγελίες αυτές “υπογραμμισμένες”, ενώ όσοι έχουν δηλώσει ότι θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν θα τις λαμβάνουν πλέον σε πραγματικό χρόνο, μόλις μια αγγελία δημοσιεύεται.

Τέλος, η πλατφόρμα επεκτείνει το πρόγραμμα Recruiting for Good, προκειμένου να αυξήσει τους ανθρώπους που εργάζονται σε ΜΚΟ εθελοντικά ή μη.

Με τις πρωτοβουλίες αυτή, το LinkedIn έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη μεγάλη λίστα τεχνολογικών εταιρειών που συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε χρηματοδότηση άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να στηρίξει παγκοσμίως οργανισμούς υγείας και κυβερνήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζομένους στον τομέα της υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία COVID-19.

Την ίδια ώρα, IBM, Google, Amazon και Microsoft συνεργάζονται με τον Λευκό Οίκο με στόχο να “απελευθερωθεί η δύναμη των αμερικανικών υπερυπολογιστών”. Από αυτές, η IBM ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με διάφορα εθνικά εργαστήρια και άλλα ιδρύματα για να προσφέρει την υπολογιστική της δύναμη (συνολικά 330 petaflops) σε διάφορα projects που σχετίζονται με την επιδημιολογία, τη βιοπληροφορική και τη μοριακή μοντελοποίηση.

Σε άλλο μέτωπο, αυτό των fake news και της παραπληροφόρησης, οι Facebook, Google, Microsoft, Reddit, Twitter, YouTube και το LinkedIn, ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν από κοινού την απάτη και την παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιό, να αυξήσουν το έγκυρο περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους και να μοιράζοντα κρίσιμες ενημερώσεις σε συντονισμό με κυβερνητικούς οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις