Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκινά η δημιουργία της πρώτης “Πολιτείας Καινοτομίας”στην Ελλάδα

Πολλές φορές μέσα στους προηγούμενους μήνες, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, είχε προαναγγείλει τη δημιουργία μιας Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα, η οποία θα φιλοξενήσει την ερευνητική, επιστημονική και τεχνολογική κοινότητα της χώρας μας.

Σήμερα, η εξαγγελία αυτή γίνεται πραγματικότητα αφού, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, η σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα για την δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. παίρνει την έγκριση από την διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ.

Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας σε συνέντευξή του, η Πολιτεία Καινοτομίας είναι ένας φυσικός χώρος όπου ερευνητές, startup επιχειρήσεις και τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) εταιρειών και βιομηχανιών θα δημιουργούν επιχειρηματικές συνέργειες παράγοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Το Κέντρο Καινοτομίας θα εγκατασταθεί στο εγκαταλελειμμένο για 30 χρόνια εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ. Το project θα στοιχήσει περίπου 50 εκατ. Ευρώ, όλα από τον Ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται να απασχολήσει περίπου 150 εργαζόμενους κατά την κατασκευή του, ενώ όταν ολοκληρωθεί το έργο (υπολογίζεται στα τέλη του 2021) αναμένεται να απασχολεί περίπου 2500 εργαζόμενους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις