Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Zoom: Πάνω από 200 εκατ. καθημερινοί χρήστες τον Μάρτιο

Tο προηγούμενο ρεκόρ της πλατφόρμας ήταν αρκετά πιο κάτω, στα 10 εκατ. καθημερινούς χρήστες

Τεράστια αύξηση στους χρήστες της βλέπει η πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Zoom, λόγω της πανδημίας που αναγκάζει μεγάλο μέρος του κόσμου να εργάζεται ή να παρακολουθεί μαθήματα από το σπίτι.

Όπως ανακοίνωσε ο CEO της εφαρμογής, Eric Yuan, οι καθημερινοί χρήστες του Zoom ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια μέσα στον Μάρτιο, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ της πλατφόρμας ήταν αρκετά πιο κάτω, στα 10 εκατ. καθημερινούς χρήστες!

“Για να θέσουμε την ανάπτυξη στο σωστό πλαίσιο, τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, ο μέγιστος αριθμός ημερησίων χρηστών, τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή, ήταν περίπου 10 εκατομμύρια”, έγραψε ο Yuan σε επιστολή προς τους χρήστες του Zoom την Τετάρτη (2/4).

Ο Yuan τόνισε επίσης ότι η χρήση έχει απογειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς πάνω από 90.000 σχολεία σε 20 χώρες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης που προσφέρει για να διενεργούν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Ρεκόρ σημειώνουν αυτήν την περίοδο οι περισσότερες εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, αφού οι υπηρεσίες τους καθίστανται πολύτιμες εν μέσω καραντίνας και κατ’οίκον περιορισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου κατάφεραν να αγγίξουν τα 62 εκατ. downloads! Μιλάμε για μια αύξηση της τάξης του 45% τόσο στο iOS όσο και στο Google Play, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και μια αύξηση 90% σε σχέση με το μέσο όρο downloads την ίδια περίοδο το 2019.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας – ρεκόρ, το Zoom “κατέβηκε” 14 φορές περισσότερο από τον εβδομαδιαίο μέσο όρο του τέταρτου τριμήνου του 2019 στις ΗΠΑ, 20 φορές περισσότερο από τον μέσο όρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, 22 φορές περισσότερο στη Γαλλία, 17 στη Γερμανία, 27 στην Ισπανία και 55 φορές περισσότερο στην Ιταλία!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις