Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα “μυαλά” της Volvo συστρατεύονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Περισσότεροι από 200 μηχανικοί και σχεδιαστές λογισμικού της Volvo από όλο τον κόσμο δήλωσαν συμμετοχή στη διαδικτυακή προσπάθεια Hack the Crisis

Ύστερα από σχεδόν έναν αιώνα, η ανθρωπότητα βρίσκεται σήμερα και πάλι αντιμέτωπη με τη σοβαρή απειλή μιας πανδημίας.

Η διείσδυσή της στις ζωές των ανθρώπων είναι πολλαπλή, αλλά και τα όπλα μας απέναντί της είναι ισχυρότερα από ποτέ. Έρευνα, γνώση, σχεδιασμός, εφευρετικότητα. Η κρίση απαιτεί δράση και η Volvo, προσηλωμένη από την ίδρυσή της στην προστασία και την ευημερία του ανθρώπου, παρακίνησε τα στελέχη της, που καινοτομούν κι εξελίσσουν καθημερινά λύσεις υψηλής τεχνολογίας, να χρησιμοποιήσουν τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κούρσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότεροι από 200 μηχανικοί και σχεδιαστές λογισμικού της Volvo από όλο τον κόσμο έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διαδικτυακή προσπάθεια Hack the Crisis που ξεκίνησε στις 3 Απριλίου.

Στόχος όσων συμμετέχουν είναι να δημιουργήσουν τεχνολογίες ώστε να σωθούν ζωές, δουλειές και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή. Το event αποσκοπεί στο να διερευνήσει:
– Το πώς επιχειρήσεις και οργανισμοί που πιέζονται οικονομικά θα καταφέρουν να αναπτύξουν νέες πηγές εσόδων.
– Τρόπους ώστε η αλληλεγγύη και η επικοινωνία μεταξύ των κοινοτήτων να παραμείνουν ζωντανές.
– Μέσα για να ενισχυθούν οι επαγγελματίες υγείας ώστε να δώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα προστατευμένοι τη μάχη εναντίον του ιού.

Το Hack the Crisis το οποίο λήγει σήμερα, 6 Απριλίου, διεξάγεται 100% online. Η Volvo Cars πρωτοστάτησε στη δημιουργία του event, μαζί με την κυβέρνηση και άλλους φορείς της Σουηδίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις