Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

United Tech of Europe: 3000 Startups ζητούν “βοήθεια” από την ΕΕ

Σύνδεσμοι νεοφυών επιχειρήσεων από τη Γαλλία και τη Γερμανία ενώνουν τις δυνάμεις τους με ιδρυτές από όλη την Ευρώπη για να αυξήσουν την πίεση προς τις Βρυξέλλες, ζητώντας στήριξη στην κρίση που προκαλεί η πανδημία.

Ενώ οι κυβερνήσεις των δύο χωρών ξεχωριστά – και άλλων χωρών στην Ευρώπη – έχουν λάβει ειδικά μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση του εθνικού τους οικοσυστήματος, οι Startups ζητούν μέτρα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι σύνδεσμοι που έχουν δημιουργηθεί, εκπροσωπούν 3000 Startups από όλη την Ευρώπη, οι οποίες έχουν ενωθεί κάτω από το κοινό όνομα United Tech of Europe. Μαζί, ετοιμάζονται για ένα κάλεσμα προς τους ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής, με το οποίο θα ζητούν ένα πανευρωπαϊκό πλάνο, ειδικά σχεδιασμένο για την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων κατά της διάρκεια της πανδημίας αλλά και μετά από αυτή.

Οι Startups προσδοκούν τη λήψη αποφάσεων που θα διευκολύνει την “επιστροφή” τους στην κανονικότητα, παρά τον αντίκτυπο του κορωνοϊού. Έχουν έτσι σκοπό να θέσουν στο τραπέζι μια σειρά θεμάτων, που θα άπτονται ζητημάτων όπως οι κανόνες ανταγωνισμού και οι εξαγορές.

“Σε έναν ιδανικό κόσμο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων θα άνοιγε ένα γιγάντιο ταμείο για τη διευκόλυνση των τεχνολογικών εξαγορών και θα ενεργοποιούσε ένα κύμα ενοποίησης στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων”, δηλώνει σχετικά, ο Nicolas Brien, επικεφαλής της France Digitale, ενός ομίλου που εκπροσωπεί πάνω από 1500 γαλλικές και ευρωπαϊκές Startups.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις