Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Airbnb Experiences μέσω Zoom – Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες γίνονται ψηφιακές

Από το 2016, το Airbnb προσφέρει μια υπηρεσία που ονομάζεται “experiences ” και σου επιτρέπει να συμμετάσχεις σε ξεναγήσεις, μαθήματα ή άλλες δραστηριότητες στην πόλη που επισκέπτεσαι κάθε φορά. Όπως είναι λογικό, η υπηρεσία αυτή έχει “παγώσει” λόγω της πανδημίας, αφού δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν τέτοιου τύπου δραστηριότητες, αλλά ούτε και τα ταξίδια σε πρώτη φάση.

Προσπαθώντας να βρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, και για να βοηθήσει τους hosts να κερδίσουν πίσω μερίδιο του χαμένου τους εισοδήματος, το Airbnb καταφεύγει στην αμέσως επόμενη δυνατή επιλογή: “μεταφέρει” τις δραστηριότητες αυτές online, μέσω Zoom. Η εταιρεία προσφέρει στους hosts δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό τηλεδιασκέψεων και τους επιτρέπει να μεταφέρουν τις εμπειρίες που προσφέρουν διαδικτυακά.

Δείτε ακόμη: Clio Muse: Νέες εικονικές ξεναγήσεις για όσο μένουμε σπίτι

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα κοντά στα 50 workshops, μαθήματα και ξεναγήσεις να παρακολουθήσει κανείς, με τους hosts να προέρχονται από 30 διαφορετικές χώρες. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με μαγειρική ή γυμναστική (που είναι ίσως και τα πιο εύκολα να γίνουν online) ενώ αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη και μια online ξενάγηση στο Τσερνόμπιλ.  Το Airbnb ισχυρίζεται ότι τους επόμενους μήνες θα προστεθούν εκατοντάδες νέες διαδικτυακές εμπειρίες και δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, η Airbnb – θέλοντας και πάλι να υποστηρίξει τους hosts – ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείου Ενίσχυσης για Οικοδεσπότες ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Το Ταμείο αυτό έχει στόχο να βοηθήσει τους οικοδεσπότες που επηρεάζονται από ακυρώσεις που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις