Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft Teams: 1000% αύξηση στη χρήση – 2,7 δις συναντήσεις σε μία μέρα

Με την πανδημία να κάνει την εργασία από το σπίτι καθημερινότητα για  εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εφαρμογές και πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης βλέπουν τους χρήστες τους να αυξάνονται ραγδαία.

Είχαμε γράψει, άλλωστε, ότι μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου οι εφαμογές αυτές κατάφεραν να πιάσουν ένα ιστορικό ρεκόρ, αυτό των 62 εκατ. downloads! Μιλάμε για μια αύξηση 90% σε σχέση με το μέσο όρο downloads την ίδια περίοδο το 2019.

Από τότε, τόσο το Zoom όσο και η Google, έχουν δημοσιοποιήσει νέα στοιχεία για τους χρήστες τους. O CEO του Zoom, Eric Yuan,  ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι οι καθημερινοί χρήστες της πλατφόρμας ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια μέσα στον Μάρτιο, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν αρκετά πιο κάτω, στα 10 εκατ. καθημερινούς χρήστες.

Αντίστοιχα, η Google ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει μέσω του Google Meet (μέχρι πρότινος Google Hangouts Meet) 2 εκατ. νέους χρήστες καθημερινά, και 100 εκατ. μαθητές και δασκάλους μέσω του Google Classroom, τη σουίτα εργαλείων στην οποία περιλαμβάνεται και το Google Meet.

Σήμερα, η Microsoft μπήκε και αυτή στο “παιχνίδι” ανακοινώνοντας νέα στοιχεία για το Teams και τους χρήστες του την περίοδο της πανδημίας. Σημειώνεται ότι στις 16 Μαρτίου, η εταιρεία είχε καταγράψει 900 εκατ. λεπτά συναντήσεων στο Teams. Τώρα, λιγότερο από ένα μήνα μετά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έσπασε ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ με 2,7 δις συναντήσεις σε μία μέρα και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου!

Συνολικά, ο αριθμός των χρηστών που συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις έχει διπλασιαστεί από όταν ξεκίνησε η κρίση, ενώ ο συνολικών αριθμός βίντεο-κλήσεων στο Teams αυξήθηκε πάνω από 1000% τον Μάρτιο. 

Μπαίνοντας σε περισσότερες λεπτομέρειες, η Microsoft αναφέρει ότι οι περισσότερες τηλεδιασκέψεις αυτό το διάστημα έγιναν στη Νορβηγία και την Ολλανδία. Εκεί, το 60% των κλήσεων περιλαμβάνει και εικόνα. Το ποσοστό αυτό στις ΗΠΑ είναι στο 38%.  Η εταιρεία επίσης σημειώνει ότι οι χρήστες περνούν περισσότερο χρόνο της ημέρας τους πλέον στο Teams.

Iδιαίτερα ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη Microsoft, στην Κίνα, όπου εν μέρει η ζωή έχει αρχίσει να επανέρχεται στις πρότερες συνθήκες, η χρήση του Teams εξακολουθεί να αυξάνεται. Σίγουρα ωστόσο, αναμένεται μείωση, σε αρκετές περιοχές, όταν η πανδημία τελειώσει,

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις