Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EUvsVirus: Έως τις 19/4 οι αιτήσεις για το πανευρωπαϊκό hackathon

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το EUvsVirus, το πανευρωπαϊκό hackathon που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τα κράτη μέλη της ΕΕ, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Το hackathon πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 24, 25 και 26 Απριλίου και θα καταπιαστεί με τουλάχιστον 20 προκλήσεις όπως η γρήγορη παραγωγή εξοπλισμού, η μεταφορά γνώσης και λύσεων από χώρα σε χώρα και άλλα θέματα όπως η απομακρυσμένη εργασία και η οικονομία.

Στον μαραθώνιο συμμετέχουν όλες οι χώρες της ΕΕ, όπως και η Νορβηγία, το Ισραήλ, η Ελβετία, η Ουκρανία, χώρες που συνδέονται με το πρόγραμμα «Horizon 2020». Οι ομάδες – λύσεις που θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν θα λάβουν υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις συμμετέχουσες χώρες μέσω της πλατφόρμας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας στην οποία θα συμμετέχουν επίσης επενδυτές, νοσοκομεία, ιδρύματα και άλλοι φορείς με τους οποίους θα μπορούν να διασυνδεθούν.

Οι εγγραφές λήγουν στις 19 Απριλίου. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο στο https://euvsvirus.org/#register.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις