Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Delivery Hero διαθέτει 3 εκατ. ευρώ για τους διανομείς της σε όλο τον κόσμο

Τα χρήματα καλύπτουν μια αποζημίωση 15 ημερών, για το χαμένο εισόδημα όσων οδηγών έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό ή έχουν τεθεί σε καραντίνα

Η Delivery Hero, η γνωστή γερμανική εταιρεία διανομής φαγητού, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης, ύψους 3 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα επιτρέψει στις θυγατρικές της, σε 43 χώρες, να προστατεύσουν τους διανομείς τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα χρήματα καλύπτουν μια αποζημίωση 15 ημερών, για το χαμένο εισόδημα όσων οδηγών έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό ή έχουν τεθεί σε καραντίνα. Η παροχή αυτή ισχύει μόνο για τους εξωτερικούς συνεργάτες (freelancers) που συνήθως δεν προστατεύονται από κάποια ασφάλεια για την απώλεια του εισοδήματός τους.

Ο απόλυτος στόχος είναι οι οδηγοί που υποφέρουν από την εξάπλωση του COVID-19 να λάβουν οικονομική βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης εποχής, δήλωσε ο Emmanuel Thomassin, CFO της Delivery Hero. H εταιρεία σημείωσε επίσης ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και αν χρειαστεί θα αυξήσει το ποσό που διατίθεται μέσω του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο περίπου 30 brands τα οποία συνεργάζονται με πάνω από 500.000 εστιατόρια. Ανάμεσα στις θυγατρικές της, είναι τα ελληνικά efood και Deliveras.gr και το κυπριακό Foody.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις