Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Verizon εξαγοράζει πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων και τα “βάζει” με το Zoom

Η Verizon ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ότι εξαγόρασε την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων BlueJeans Network. Οι εταιρείες δεν ανακοίνωσαν την αξία της συμφωνίας, ωστόσο ξένα μέσα εκτιμούν ότι είναι κάτω από 500 εκατ. δολάρια.

Η κίνηση της Verizon έρχεται την ώρα που το Zoom έχει καταστεί η πιο δημοφιλής πλατφόρμα του είδους κι ενώ εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο εργάζονται από το σπίτι. Η BlueJeans υπολογίζεται ότι έχει περίπου 15.000 πελάτες. Η διαφορά της με άλλες πλατφόρμες όπως το Zoom ή το Microsoft Teams είναι ότι είναι B2B άρα οι πελάτες της είναι αποκλειστικά επιχειρήσεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Verizon δήλωσε ότι η BlueJeans πρόκειται να ενσωματωθεί πλήρως στο χάρτη των 5G προϊόντων της, προσφέροντας ασφαλείς, real-time λύσεις αλληλεπίδρασης για τομείς υψηλής ανάπτυξης όπως η τηλεϊατρική, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ο τομέας των υπηρεσιών.

Ο CEO της Verizon, από την πλευρά του, δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία “εξέταζε” τη BlueJeans εδώ και ένα χρόνο και ότι, με το δίκτυο διανομής της Verizon, η πλατφόρμα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το Zoom αλλά και άλλες πλατφόρμες. Και αυτός, τόνισε ότι η BlueJeans θα ενσωματωθεί στο δίκτυο 5G της Verizon, υπογραμμίζοντας ότι οι τηλεδιασκέψεις και τα video θα είναι υπερβολικά σημαντικά στο 5G”.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις