Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google ετοιμάζει τη δική της χρεωστική κάρτα και “τα βάζει” με την Apple

Τη δική της “έξυπνη”, χρεωστική κάρτα που θα βοηθά τους καταναλωτές να πραγματοποιούν και να παρακολουθούν τις αγορές τους σε διαδίκτυο και καταστήματα, φαίνεται να ετοιμάζει η Google.

Σύμφωνα με το TechCrunch, το project αυτό φαίνεται να είναι μια “προέκταση” του Google Pay, του υφιστάμενου συστήματος πληρωμών της εταιρείας, μέσα από το οποίο πραγματοποιούνται προς το παρόν μόνο online πληρωμές, με την προσθήκη μιας “φυσικής” χρεωστικής κάρτας, άλλου τραπεζικού παρόχου.

Η δημιουργία μιας δικής της χρεωστικής κάρτας που θα συμπληρώνει το σύστημα, θα επιτρέψει στη Google να μπορεί να κρατά το ιστορικό αγορών και πληρωμών, ενώ παράλληλα θα της δώσει πρόσβαση στις πολύτιμες πληροφορίες που προκύπτουν για τα έξοδα και τις συνήθειες των καταναλωτών.

Σε αντίθεση με την Apple Card, η οποία είναι κανονική πιστωτική κάρτα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κάρτα της Google είναι μόνο χρεωστική, Visa για αρχή. Το project, φαίνεται να υλοποιείται σε συνεργασία με τη Citi και τη Stanford Federal Credit Union.

Το κοινό με την Apple Card, είναι το γεγονός ότι η χρεωστική της Google έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως φυσική και ως ψηφιακή κάρτα, και θα προσφέρει έναν ξεχωριστό “εικονικό” αριθμό κάρτας για χρήση σε online αγορές.

Οι πελάτες που θα αποκτήσουν την κάρτα, θα μπορούν μέσω της σχετικής εφαρμογής να παρακολουθούν τις αγορές τους, εκμεταλλευόμενοι εργαλεία όπως το Google Maps και την τεράστια βάση δεδομένων που διαθέτει σχετικά με εμπόρους και καταστήματα, αλλά και να “κλειδώσουν” την κάρτα τους σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Προς το παρόν, λοιπόν, η κάρτα της Google μοιάζει αρκετά με τις χρεωστικές κάρτες που προσφέρουν οι τράπεζες, ίσως σε μια πιο πρακτική μορφή. Ακόμη, δεν έχει διαρρεύσει το αν θα προσφέρει κάποια “πλεονεκτήματα” στους πελάτες της, όπως κάνει η Apple, ή αν οι πελάτες θα έχουν έκπτωση στην αγορά προϊόντων της Google με τη συγκεκριμένη κάρτα.

Ακόμη, δεν είναι γνωστό επίσης το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις