Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

300 εκατ. καθημερινούς χρήστες καταγράφει το Zoom, παρά τα προβλήματα ασφαλείας

Tο Zoom, η πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων που “εκτινάχθηκε” μέσα στην πανδημία, συνεχίζει την “τρελή” πορεία ανάπτυξης, παρά τα προβλήματα ασφαλείας, τις ανησυχίες για την ιδιωτικότητα των χρηστών, το λεγόμενο “Zoombombing” αλλά και το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες όπως η Google απαγόρευσαν στους εργαζόμενους τους να το χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, το Zoom έχει ξεπεράσει τα 300 εκατ. καθημερινούς χρήστες. Συγκριτικά αναφέρεται ότι τον προηγούμενο μήνα, η πλατφόρμα είχε 200 εκατ. καθημερινούς χρήστες ενώ τον Δεκέμβριο, πριν την πανδημία, είχε 10 εκατομμύρια!

Η ανάπτυξη του Zoom οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο εργάζονται αυτή τη στιγμή από το σπίτι λόγω των αυστηρών μέτρων που λαμβάνονται για την αναχαίτιση του κορωνοϊού. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποια χαρακτηριστικά που διαθέτει, την ευκολία στη χρήση και τον μεγάλο αριθμό χρηστών ανά συνάντηση, είναι ίσως που οδηγεί το κοινό στο να το προτιμήσει.

Βέβαια, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από την αρχή της καραντίνας, σχεδόν όλες οι εφαρμογές/ πλατφόρμες τηλεδιασκέψεις έχουν δει τεράστια ανάπτυξη. Το Microsoft Teams για παράδειγμα, αυτόν τον μήνα κατέγραψε 1000% αύξηση στη χρήση και συνολικά 2,7 δισ. συναντήσεις σε μόλις μία ημέρα.  Αντίστοιχα, το Slack, ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι έσπασε ρεκόρ με 12,5 εκατ. (ταυτόχρονα) συνδεδεμένους χρήστες.

Η ανάπτυξη του τομέα συνολικότερα και των εφαρμογών αυτών διαγράφεται ξεκάθαρα και σε έρευνα της App Annie, που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου οι εφαρμογές τηλεδιασκέψεων κατάφεραν να αγγίξουν τα 62 εκατ. downloads. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 45% τόσο στο iOS όσο και στο Google Play, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και μια αύξηση 90% σε σχέση με το μέσο όρο downloads την ίδια περίοδο το 2019.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις