Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με πολλές συμμετοχές η Ελλάδα στον παγκόσμιο hackathon #EUVsVirus

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έτρεξε η πρώτη φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού EUvsVirus Hackathon το οποίο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την αιγίδα της Επιτρόπου για την καινοτομία, έρευνα, πολιτισμό, εκπαίδευση και νεολαία Mariya Gabriel, σε  συνεργασία με τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Τα θέματα – προκλήσεις είναι αρκετά ευρεία και φυσικά αφορούν όλους τους τομείς που μπορεί να επηρεάζει η πανδημία. Συνολικά δημιουργήθηκαν 37 προκλήσεις πάνω στις οποίες κλήθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συνεισφέρουν με λύσεις και ιδέες. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι οι λύσεις δεν είναι υποχρεωτικό να είναι αποκλειστικά βασισμένες στην τεχνολογία ή αμιγώς ψηφιακές.

Από πλευράς Ελλάδας συμμετείχε μεγάλο μέρος του ελληνικού οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας αλλά και Startups, με μαζικότητα μάλιστα, μια και κατατέθηκαν συνολικά 660 προτάσεις σε ένα σύνολο άνω των 20.000 ιδεών, κατατάσσοντας μάλιστα την Ελλάδα στην 8η θέση, πίσω από Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ρουμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Πορτογαλία.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα στις 30 Απριλίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις