Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

PowerUp! Challenge: Startup της χρονιάς η Solmeyea 

Η Solmeyea επιλέχθηκε ως Startup της χρονιάς κατά τη διάρκεια του online Ελληνικού τελικού του PowerUp! Challenge του EIT InnoEnergy που έλαβε χώρα την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Ιανουάριο για να βρει τις πιο καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις, scale-ups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Συνολικά, από έναν αριθμό ρεκόρ 425 αιτήσεων, 362startups από 24 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, πληρούσαν τις προδιαγραφές για να συμμετάσχουν στο PowerUp! Challenge του EIT InnoEnergy. Εννιά startups από Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα διαγωνίστηκαν για τον εθνικό τίτλο. Η Solmeyea επιλέχθηκε ως «Startup of the Year» για την Ελλάδα και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διεθνή Μεγάλο Τελικό.

Η Solmeyea ιδρύθηκε το 2019 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή πρωτεϊνών από φύκια για χρήση σε βιοκαύσιμα, φάρμακα και τροφές/ζωοτροφές, χρησιμοποιώντας εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως πρώτη ύλη από τη βιομηχανία για τη φωτοσυνθετική της διαδικασία. Βραβείο κοινού αποδόθηκε στην H2OnlyBattery η οποία παράγει φορητά ενεργειακά συστήματα που λειτουργούν με νερό.

Οι υπόλοιπες ομάδες που έφτασαν έως τον εθνικό τελικό είναι οι:

  • ParkWinner – Peer to peer εφαρμογή στάθμευσης
  • SMARTH Prop – Έξυπνος θερμοστάτης για κτίρια με χρήση αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης
  • BioCH4-to-Market – Κινητή μονάδα αναβάθμισης, αποθήκευσης και ανεφοδιασμού Βιομεθάνης
  • Airbots – Αυτόνομα συστήματα διαχείρισης γεωργικών καλλιεργειών, με χρήση τεχνολογιών drones, robotics, τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης
  • Volvero – Εφαρμογή για κοινή χρήση οχημάτων, η οποία συνδέει τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς αυτοκινήτων
  • THRUWIND – Νέα, αποτελεσματική τεχνολογία ανεμογεννητριών
  • Fridge Switch – Ενεργειακό σύστημα για την ηλεκτροδότηση απομακρυσμένων νοικοκυριών εκτός δικτύου

Η Solmeyea ως νικήτρια του εθνικού διαγωνισμού θα διαγωνιστεί για τα κύρια βραβεία στον διεθνή Μεγάλο Τελικό, με οικονομικά έπαθλα έως και 65.000 ευρώ, τον τίτλο της «Start-up of the Year» για Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και πολύτιμες προσφορές από βασικούς συνεργάτες όπως η Amazon Web Services, η Revolut ή η Ομάδα SpeedUp. Το PowerUp! Challenge προσφέρει σε καινοτόμες επιχειρήσεις την ευκαιρία για πρόσβαση σε επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων και τη δυνατότητα ένταξης στο δίκτυο του EIT InnoEnergy. Αυτές οι εταιρείες θα αποκτήσουν μια ποικιλία ευκαιριών υποστήριξης, όπως η ενίσχυση και ανάπτυξη των προϊόντων τους, πιλοτικά έργα, στρατηγικές εμπορευματοποίησης, εισαγωγή σε διεθνές επίπεδο, επέκταση και περαιτέρω ευκαιρίες χρηματοδότησης.

“Φέτος, διοργανώσαμε τον διαγωνισμό για έκτη συνεχή χρονιά και ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος από ποτέ”, σημείωσε σχετικά ο Γιάννης Γεραγωτέλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της KiNNO Consultants και εκπρόσωπος του Ελληνικού HUB της InnoEnergy. “Λάβαμε πολλές αιτήσεις, δουλέψαμε μαζί με τις εννιά καλύτερες startups και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την πορεία των ομάδων σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού. Δεν υπήρχε κανένα φαβορί αυτήν τη χρονιά, καθώς το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν εξαιρετικό! Ανυπομονούμε να δουλέψουμε περαιτέρω με τον Βασίλη (σσ. Στενός, ιδρυτής Solmeyea) και να τον βοηθήσουμε να προετοιμαστεί για να διεκδικήσει τα βραβεία του Ευρωπαϊκού Τελικού και γιατί όχι την πρωτιά”.

Η απόφαση για τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής του διεθνούς Μεγάλου Τελικού θα ληφθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με τις κυβερνητικές αποφάσεις για απαγόρευση των εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: https://powerup.innoenergy.com/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις