Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Λίγο πριν την έναρξη της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, το κοινό δείχνει να ενδιαφέρεται κυρίως για την “επόμενη ημέρα”, το πώς θα διαμορφωθεί η ζωή και η οικονομία μετά το τέλος της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, αυτή την εβδομάδα, διάβασε για νέες λύσεις και εργαλεία που θα το βοηθήσουν στη νέα αυτή εποχή, απόψεις για τη νέα κανονικότητα αλλά και ειδήσεις για Startups που ξεχώρισαν σε αυτήν την κρίση, όπως η Novoville.

Αυτά, και άλλα πολλά, θα βρείτε στο “Top10” της εβδομάδας, το οποίο ακολουθεί: 

Προς μία νέα κανονικότητα

Καθώς στην Ελλάδα μετράμε μέρες από την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων, «χαμηλώνοντας» την καμπύλη, εντείνεται η συζήτηση για το πλάτος αυτής. Γεννάται δηλαδή το ερώτημα για πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει σε αναμονή η οικονομία αλλά και η κοινωνική ζωή των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59879/pros-mia-nea-kanonikotita/

Hempoil: Η εταιρεία που “άνοιξε τον δρόμο” στο εμπόριο προϊόντων κάνναβης, από μια αποθήκη στο Παγκράτι

H κάνναβη, μέχρι και σήμερα, παραμένει – παρά τις εξελίξεις σε όλον τον κόσμο – ένα αντικρουόμενο θέμα στην Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την αγορά, για την εμπορία προϊόντων κάνναβης στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/60036/hempoil-i-eteria-pou-anixe-ton-dromo-sto-eborio-proionton-kannavis-apo-mia-apothiki-sto-pagkrati/

Η Novoville επιλέχθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του COVID-19

Ο οργανισμός NHSX του Βρετανικού συστήματος υγείας NHS, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας στον κόσμο, ανακοίνωσε τις 18 ψηφιακές λύσεις που αναδείχθηκαν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας TechForce19.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/60073/i-elliniki-novoville-epilechthike-apo-to-inomeno-vasilio-gia-tin-katapolemisi-ton-epiptoseon-tou-covid-19/

Η ΕΥ υποστηρίζει τις ελληνικές startups με δωρεάν εργαλεία

Εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού και με στόχο τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και των μικρών και scale-up επιχειρήσεων, η EY ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση του διαδικτυακού της εργαλείου EY Finance Navigator για περίοδο τριών μηνών, και στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59883/i-ef-ypostirizi-tis-ellinikes-startups-me-dorean-ergalia/

H eBay επενδύει έως 1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων

H eBay λανσάρει το πρόγραμμα «Always Open», σχεδιάζοντας να επενδύσει έως 1 εκατομμύριο ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις, δίνοντας τους παράλληλα την ευκαιρία να ανοίξουν δωρεάν το δικό τους διαδικτυακό κατάστημα μέσα στην πλατφόρμα, χωρίς να καταβάλλουν προμήθεια.

Διαβάστε περισσότερα; https://startupper.gr/news/60106/h-ebay-ependyi-eos-1-ekat-evro-gia-ti-stirixi-mikromeseon-ellinikon-epichiriseon/

Πληροφορίες live κίνησης και αναμονής εισόδου για τα καταστήματα από τη bespot

Στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού και με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού, το bespot , η startup που έλαβε πρόσφατα χρηματοδότηση από το Uni.Fund, πρόσθεσε πληροφορίες εκτιμώμενης και live κίνησης στα καταστήματα supermarket καθώς και στοιχεία για την ουρά αναμονής εισόδου σε αυτά.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/60087/plirofories-live-kinisis-ke-ouras-anamonis-isodou-gia-ta-katastimata-apo-ti-bespot/

Η Tripadvisor απολύει πάνω από 900 υπαλλήλους της

Ενώ η πανδημία συνεχίζει να “χτυπά” την παγκόσμια οικονομία και τη βιομηχανία του κορωνοϊού, η γνωστή σε όλους Tripadvisor, ανακοίνωσε χθες ότι απολύει πάνω από 900 υπαλλήλους της σε όλον τον κόσμο – σχεδόν το ένα τέταρτο του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/60142/i-tripadvisor-apolyi-pano-apo-900-ypallilous-tis/

ARCHON ANEMOS: “Έτοιμο” για μαζική παραγωγή το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό τρίκυκλο

Για τη δημιουργία του πρώτου αποκλειστικά ελληνικού τρικύκλου μίλησε στο emea live ο Φώτης Νάκος, ιδρυτής της Archon CNC and Robotics. Ο κ. Νάκος, μαζί με τον Θάνο Μακρή και τους συνεργάτες τους έχουν αυτή τη στιγμή ετοιμάσει ένα πρωτότυπο τρίκυκλο ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας L2e.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/60132/archon-anemos-etimo-gia-maziki-paragogi-to-proto-elliniko-ilektriko-trikyklo/

Χρίστος Δήμας: “Έρχονται φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που επενδύουν στο R&D”

Την ψήφιση ουσιαστικών, φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D), προανήγγειλε για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο υφυπουργός Ανάπτυξης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/60108/christos-dimas-erchonte-forologika-kinitra-gia-eteries-pou-ependyoun-sto-rd/

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις