Η Intel ετοιμάζεται να εξαγοράσει τη Moovit για περίπου ένα δις

Η Intel ετοιμάζεται να εξαγοράσει την Ισραηλινή Moovit για περίπου ένα δισ. δολάρια, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Η Moovit διαθέτει τη γνωστή δωρεάν εφαρμογή αστικών μετακινήσεων και παρέχει πολυτροπικές επιλογές μέσων μεταφοράς σε περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες, σε πάνω από 2.700 πόλεις σε 88 χώρες. Παράλληλα, η εταιρεία κατέχει και διαχειρίζεται ένα τεράστιο όγκο δεδομένων συγκοινωνίας παγκοσμίως, αποτελούμενο από δεδομένα από περισσότερους από 7.000 οργανισμούς συγκοινωνίας. Τα δεδομένα αυτά ενισχύονται καθημερινά από την κοινότητα χρηστών του Moovit.

Η Intel Capital, ο επενδυτικός βραχίονας της Intel, είναι ήδη μέτοχος στη Moovit, από τον Φεβρουάριο του 2018, όταν συμμετείχε στον γύρο χρηματοδότησης της τελευταίας, που έφτασε τα 50 εκατ. δολάρια. Επίσης, ο Amnon Shashua, ιδρυτής και CEO της Mobileye, η οποία εξαγοράστηκε από την Intel για 15,3 δις το 2017,  είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Moovit.

Η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, ωστόσο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι στα τελευταία στάδια διαπραγματεύσεων. Εφόσον “κλείσει” θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εξαγορά της Intel στο Ισραήλ μέσα σε λίγους μήνες. Στα τέλη του 2019, η εταιρεία εξαγόρασε και την επίσης ισραηλινή Habana Labs, για δύο δισ. δολάρια.

Επίσης, μετά τη συμφωνία, εάν αυτή οριστικοποιηθεί, λέγεται ότι η Moovit θα ενταχθεί στον τομέα αυτόνομης οδήγησης της Intel, του οποίου “ηγείται” η Mobileye ως Startup αυτόνομης οδήγησης. Αν και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς θα κάνει εκεί η Moovit, είναι πιθανό η Intel να “εκμεταλλευτεί” τον τεράστιο όγκο δεδομένων που διαθέτει προκειμένου να έχει πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο και να μπορεί να προβεί σε “έξυπνη χαρτογράφηση”, λύνοντας έτσι δύο από τα βασικά προβλήματα στην αυτόνομη οδήγηση.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις