Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Partech: Νέο fund για εταιρείες που θα διαμορφώσουν τον κόσμο μετά την πανδημία

Επενδύει σε τομείς όπως η υγεία, η εργασία και το εμπόριο

Η γαλλική Partech επενδύει στους τομείς που “ανθίζουν” κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως η υγεία, η εργασία και το εμπόριο, μέσα από ένα νέο fund 100 εκατ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το fund θα εστιάσει σε εταιρείες που αποδεικνύουν ότι θα παίξουν κάποιο ρόλο στη διαμόρφωση του νέου κόσμου, μετά τον κορωνοϊό.

Το ταμείο, το οποίο ονομάζεται Partech Entrepreneur III, δημιουργήθηκε για επενδύσεις σε στάδιο seed και έχει χρησιμοποιηθεί ήδη για 40, 10 εκ των οποίων έγιναν από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Το VC επικεντρώνεται κυρίως σε Startups αρχικού σταδίου από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία. Ανάμεσα στις εταιρείες που εντάχθηκαν πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιό του είναι η ολλανδική Kaizo και οι γερμανικές CoachHub και Upvest, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν 15 ακόμη πρόσφατες επενδύσεις.

Σύμφωνα με το Tech.eu, το μέγεθος του νέου ταμείου, θα επιτρέψει στο VC να επιστρέψει με νέες επενδύσεις (μειοψηφικές) σε κάποιες από τις Startups που επενδύει τώρα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις