Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η κυπριακή Omilia σήκωσε 20 εκατ. δολάρια από την Grafton Capital

Η πρώτη εξωτερική χρηματοδότηση της εταιρείας, 18 χρόνια μετά την ίδρυσή της

Η Omilia, μια κυπριακή εταιρεία η οποία ασχολείται με τη μηχανική μάθηση, εξασφάλισε χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων από την Grafton Capital προκειμένου να συνεχίσει να αναπτύσσει την τεχνολογία της, η οποία είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες εξυπηρέτησης πελατών παγκόσμιων εταιρειών.

Πρόκειται για την πρώτη εξωτερική χρηματοδότηση της εταιρείας μετά από 18 χρόνια στα οποία κάλυπτε τις ανάγκες της με ιδία μέσα.  Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθεί η παρουσία της σε Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, όπου έχει ήδη μια κερδοφόρα πελατειακή βάση.

Τι κάνει η Omilia

Η κυπριακή εταιρεία έχει δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, έναν εικονικό βοηθό και ένα σύστημα διαχείρισης συνομιλιών με πελάτες. Με την τεχνολογία της, οι πελάτες μιας εταιρείας μπορούν να έρθουν σε επαφή με “ευφυΐα ανθρώπου” και “αποδοτικότητα μηχανής”, όταν επικοινωνούν με αυτήν, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε chat, social media, SMS, email ή κάποιας εφαρμογής.

Η τεχνητή νοημοσύνη που έχει αναπτύξει η Omilia έχει “εκπαιδευτεί” σε εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις από την ίδρυσή της το 2002 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ιδιόκτητο λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας και τεχνολογία διαλόγου.  Αυτή τη στιγμή, η υπηρεσία είναι “μιλά” άπταιστα 21 γλώσσες, εξυπηρετώντας πελάτες παγκόσμιων τραπεζών, παρόχων κινητής τηλεφωνίας και ασφαλιστικών εταιρειών.

“Εγκαταλείψαμε τις παλαιότερες προσεγγίσεις και τα ξεπερασμένα πρότυπα που κρατούσαν πίσω την εμπειρία των πελατών”, δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Βάσσος. “Έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα ικανή για ανθρώπινη αλληλεπίδραση, που προσφέρει επιχειρηματικά οφέλη στον πραγματικό κόσμο.”

Με πληροφορίες από Tech.eu

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις