Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut “άνοιξε” και επίσημα τράπεζα στη Λιθουανία

Η Revolut έλαβε ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια το 2018

Η Revolut άνοιξε και επίσημα τράπεζα στη Λιθουανία, μια χώρα που γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία με 300.000 πελάτες, αξιοποιώντας σχετική άδεια που είχε λάβει από τις ευρωπαϊκές αρχές πριν από δύο χρόνια.

Οι πελάτες της στην χώρα μπορούν να “αναβαθμίσουν” τους λογαριασμούς τους μέσω της εφαρμογής, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά τραπεζικών προϊόντων όπως δάνεια, πιστωτικές κάρτες και “junior λογαριασμούς” για παιδιά 7-17 ετών.

Η Revolut έλαβε, όπως προαναφέρθηκε, ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια το 2018 από την Τράπεζα της Λιθουανίας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αργότερα, τον Ιούνιο του 2019 όρισε τον Virgilijus Mirkės, πρώην στέλεχος των  SEB Bank και Scotiabank, επικεφαλής του νέου εγχειρήματος, “χρίζοντας” τον CEO της Revolut Bank.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Revolut θα “διαβιβάσει” τη λιθουανική τραπεζική της άδεια σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης μέσα στο 2020 και η Λιθουανία θα λειτουργήσει κόμβος για την περιοχή. Σημειώνεται ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 170 άτομα στις τραπεζικές της δραστηριότητες, την εξυπηρέτηση πελατών και το marketing, από τα γραφεία της στο Vilnius.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι χθες, η ευρωπαϊκή “αντίπαλος” της Revolut, N26, ανακοίνωσε την επέκταση του τέταρτου γύρου χρηματοδότησής της, με 100 εκατ. δολάρια επιπλέον. Με τα χρήματα αυτά, η γερμανική ψηφιακή τράπεζα σκοπεύει να διπλασιάσει την παρουσία της στις πιο υποσχόμενες αγορές της, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις