Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber ετοιμάζεται να απολύσει 3.700 υπαλλήλους της

Τα σχέδιά της να απολύσει 3.700 εργαζόμενούς της – περίπου το 14% του προσωπικού της – ανακοίνωσε χθες η Uber, η οποία φαίνεται να “καταρρέει” λόγω της πανδημίας και του περιορισμού των μετακινήσεων. Στο πλαίσιο των περικοπών, ο CEO Dara Khosrowshahi θα σταματήσει επίσης να λαμβάνει τον μισθό του (1 εκατ. δολάρια το 2019) έως το τέλος του έτους.

Η ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, μία μόλις μέρα πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίμηνο, αντικατοπτρίζει το πλήγμα που έχει δεχθεί η Uber από την πανδημία. Πρόκειται για μια εταιρεία, βέβαια, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα και πριν από αυτήν την παγκόσμια κρίση, καταγράφοντας απώλειες 8.5 δις το 2019, οπότε οι ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν τώρα είναι λεπτές.

“Δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα μας πάρει να ανακάμψουμε, λαμβάνουμε μέτρα για να ευθυγραμμίσουμε το κόστος μας με το μέγεθος της επιχείρησής μας σήμερα”, ανέφερε η εταιρεία σε σχετική δήλωσή της. Υπενθυμίζεται εδώ, για να γίνει αντιληπτό και το πλήγμα, ότι τον Μάρτιο, η ζήτηση για τις υπηρεσίες ταξί της Uber έπεσαν πάνω από 60% σε περιοχές που βρίσκονταν στον πυρήνα της πανδημίας.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι τα κέρδη της Uber προέρχονται κυρίως από μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Σαν Φρανσίσκο (που ήταν στο επίκεντρο της πανδημίας) ήταν και αυτό που οδήγησε τελικά στις περικοπές, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση στην παράδοση φαγητού (Uber Eats) αυξήθηκε αυτό το διάστημα. Οι απολύσεις, σύμφωνα με την εταιρεία, θα γίνουν σε ομάδες εξυπηρέτησης πελατών και προσλήψεων και θα κοστίσουν στην Uber περίπου 20 εκατ. δολάρια – για την καταβολή αποζημιώσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις