Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Περιζήτητα” τα smartwatches μέσα στην πανδημία – Στην κορυφή το Apple Watch

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, στάλθηκαν συνολικά 7.6 εκατ. Apple Watches

Παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19, οι αποστολές smartwatch παγκοσμίως συνέχισαν να αυξάνονται τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, μέσω online πωλήσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας Strategy Analytics.

Σε ετήσιο επίπεδο, οι αποστολές αυξήθηκαν κατά 20% και έφτασαν τις 13,7 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο, ο αριθμός αυτός ήταν στα 11.4 εκατ. Το Apple Watch έμεινε στην κορυφή, έχοντας μερίδιο 55% στην παγκόσμια αγορά, “μπροστά” από Samsung και Garmin.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά, ο Steven Waltzer, αναλυτής της Strategy Analytics, ανέφερε ότι τα έξυπνα ρολόγια “τα πάνε καλά” στο διαδικτυακό εμπόριο, ενώ τόνισε ότι πολλοί καταναλωτές τα χρησιμοποιούσαν το προηγούμενο διάστημα για να παρακολουθούν την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το Apple Watch μπροστά από τον ανταγωνισμό

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, στάλθηκαν συνολικά 7.6 εκατ. Apple Watches, καταγράφοντας αύξηση 23.6% από τα 6.2 εκατ. που είχαν πουληθεί/ σταλεί την ίδια περίοδο πέρυσι. Από τότε μέχρι τώρα, το μερίδιο της Apple στην αγορά αυξήθηκε από 54% σε 55%.

Η Samsung από την πλευρά της πούλησε 1.9 εκατ. smartwatches, ενώ πέρυσι είχε πουλήσει 1.7 εκατ. Σε αντίθεση με την Apple, το δικό της μερίδιο στην αγορά έπεσε τον τελευταίο χρόνο, από 15 σε 14%. Σύμφωνα με την έρευνα, η ανάπτυξη των ρολογιών της Samsung επιβραδύνθηκε λόγω του lockdown στη Νότια Κορέα αλλά και νέου ανταγωνισμού από νέους αντιπάλους όπως η Garmin.

Η τελευταία, βρέθηκε στην κορυφαία τριάδα για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, πουλώντας 1.1 εκατ. smartwatvhes το πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 38% από τα 800.000 που είχε πουλήσει πέρυσι. Χάρη στα νέα της μοντέλα, το μερίδιο της στην αγορά αυξήθηκε από 7 σε 8%.

Παρά τη γενικότερη ανάπτυξη στην αγορά, ωστόσο, η Strategy Analytics προβλέπει ότι οι πωλήσεις/ αποστολές θα μειωθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και θα επανέλθουν από το δεύτερο μισό του έτους, όταν η αγορά θα επανέλθει στην κατάσταση προ πανδημίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις