Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Intel ανακοίνωσε την επένδυση 132 εκατ. δολαρίων σε 11 Startups

Η Intel ανακοίνωσε χθες ότι η Intel Capital, ο παγκόσμιος επενδυτικός της βραχίονας, έχει επενδύσει από τις αρχές του έτους 132 εκατ. δολάρια σε 11 Startups που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, την αυτοματοποίηση και τον σχεδιασμό chip. Μέχρι το τέλος του 2020, η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις, αγγίζοντας συνολικά τα 300-500 εκατ. δολάρια.

Στα ίδια επίπεδα είχε κυμανθεί και πέρυσι, επενδύοντας συνολικά 466 εκατ. δολάρια σε 36 νέες εταιρείες ενώ είχε πραγματοποιήσει 35 follow-on επενδύσεις. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία είχε ηγηθεί στο 72% των συμφωνιών της και είχε 22 επιτυχημένα exits.

Γενικότερα, η Intel έχει γίνει ένας από τους πιο δυναμικούς επενδυτές στον κόσμο της τεχνολογίας, με επενδύσεις σε 1.582 εταιρείες παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται ότι μερικές μέρες πριν η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά της Moovit έναντι 900 εκατ. δολαρίων.

“Η Intel Capital επενδύει σε Startups που εργάζονται για να βελτιώσουν τον τρόπο που εργαζόμαστε και ζούμε. Κάθε μία από τις πρόσφατες επενδύσεις μας διευρύνει τα όρια σε τομείς όπως η AI, η ανάλυση δεδομένων, τα αυτόνομα συστήματα και η καινοτομία στον τομέα των ημιαγωγών. Η Intel Capital είναι ενθουσιασμένη που μπορεί να συνεργαστεί με αυτές τις εταιρείες – να περιηγηθούμε μαζί στις τρέχουσες παγκόσμιες προκλήσεις και να οδηγήσουμε από κοινού στη βιώσιμη, μακροπρόθεσμη ανάπτυξη”, δήλωσε σχετικά με τις πρόσφατες επενδύσεις ο Wendell Brooks, πρόεδρος της Intel Capital της Intel.

Οι 11 Startups για τις οποίες γίνεται λόγος είναι:  Anodot, Astera Labs, Axonne, Hypersonix, KFBIO, Lilt, MemVerge, ProPlus Electronics, Retrace, Spectrum Materials, Xsight Labs.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις