Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τηλε-εργασία “για πάντα” λέει το Twitter στους υπαλλήλους του

Το Twitter ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του ότι μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι “για πάντα”, δείχνοντας ότι όσα μέχρι σήμερα θεωρούνταν δεδομένα στο κομμάτι της εργασίας, μπορεί να αλλάξουν για πάντα μετά την πανδημία.

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πήρε αυτήν την απόφαση μετά την επιτυχία που είχε η εργασία εξ αποστάσεως, το προηγούμενο διάστημα που εφαρμόστηκε. Ωστόσο, δίνει την επιλογή σε όποιον επιθυμεί να επιστρέψει στο πόστο του να το κάνει, μόλις τα γραφεία της εταιρείας ανοίξουν.

Η εταιρεία δήλωσε σχετικά: “Οι τελευταίοι μήνες έχουν αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Έτσι, εάν οι υπάλληλοί μας βρίσκονται σε θέση που τους επιτρέπει να εργάζονται από το σπίτι και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν για πάντα, θα το επιτρέψουμε.”

Σημειώνεται ότι το Twitter απασχολεί πάνω από 4.000 υπαλλήλους στα γραφεία του σε όλον τον κόσμο. Με το “ξέσπασμα” της πανδημίας, επέτρεψε στο προσωπικό του να εργαστεί από το σπίτι και δεν σκοπεύει να ανοίξει τα γραφεία του μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Facebook και η Google έχουν “παρατείνει” το καθεστώς τηλε-εργασίας μέχρι το τέλος του έτους. Η απόφαση του Twitter όμως μπορεί να είναι “προφητική” για τις μελλοντικές αποφάσεις αυτών αλλά και άλλων εταιρειών καθώς και για το μέλλον της εργασίας γενικότερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις