Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διαθέσιμο παγκοσμίως από την επόμενη εβδομάδα το Messenger Rooms του Facebook

Πρόσφατα, ο Mark Zuckerberg παρουσίασε το Messenger Rooms, τη νέα πλατφόρμα του Facebook που έρχεται να τα βάλει με το Zoom και όλα τα παρόμοια εργαλεία τηλεδιασκέψεων που εκτινάχθηκαν μέσα στην πανδημία. Χθες, η υπηρεσία κυκλοφόρησε και επίσημα σε Αμερική, Μεξικό και Καναδά ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμη σε όλον τον κόσμο.

Το Messenger Rooms επιτρέπει  σε έως 50 χρήστες να συμμετάσχουν σε μια κοινή online συνομιλία, χωρίς περιορισμό στον χρόνο συμμετοχής ή στη διάρκεια μιας κλήσης. Στις συνομιλίες θα μπορούν να συμμετάσχουν τόσο χρήστες του Facebook όσο και άτομα που δεν έχουν λογαριασμό.

Οι πρώτοι θα μπορούν να μοιράζονται συνδέσμους-προσκλήσεις (links), που θα επιτρέπουν σε μη χρήστες να συμμετέχουν στις βιντεοδιασκέψεις του Messenger Rooms μέσω του προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο (browser), είτε στον επιτραπέζιο υπολογιστή τους είτε σε φορητή συσκευή ή «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται να «κατεβάσουν» στη συσκευή τους κάποια ειδική εφαρμογή ή να δημιουργήσουν κάποιο λογαριασμό.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να «μπαινοβγαίνουν» στο «δωμάτιο» της βιντεοδιάσκεψης, και θα έχουν τη δυνατότητα να κρατούν «ιδιωτική» τη βιντεοδιάσκεψή τους. Σύμφωνα με το Facebook, το Messenger Rooms θα είναι ασφαλές και δεν θα μπορούν να «τρυπώσουν» απρόσκλητοι ενοχλητικοί στις βιντεοδιασκέψεις, κάτι που έχει στιγματίσει το Zoom (η λεγόμενη πρακτική του «zoombombing»).  Σε πρώτη φάση τα video-chats δεν θα είναι πάντως πλήρως κρυπτογραφημένα, κάτι που μπορεί να συμβεί μελλοντικά.

Το Messenger Rooms θα είναι προσβάσιμο από το News Feed και από τις άλλες σελίδες του Facebook (Groups, Events κ.α.), καθώς επίσης και από το Messenger, ενώ στο μέλλον η δυνατότητα πρόσβασης θα διευρυνθεί σε Instagram και WhatsApp, που ανήκουν επίσης στην «οικογένεια» του Facebook.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις