Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Monzo “ρίχνει” την αξία της κατά 40% με νέα χρηματοδότηση

Κοντά σε μια νέα χρηματοδότηση, η οποία θα ρίξει την αξία της κατά 40% είναι η βρετανική νεοτράπεζα Monzo, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας. Σύμφωνα με τους Financial Times, η νέα συμφωνία θα “φέρει” την αξία της Monzo κοντά στα 1.2 δισ. λίρες, από τα 2 δις που ήταν τον Ιούνιο του 2019.

Η χρηματοδότηση αναμένεται να κυμανθεί στα 70 με 80 εκατ. λίρες και θα έχει διπλό στόχο: αφενός να βοηθήσει την εταιρεία να ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή περίοδο, αφετέρου να της δώσει μια σταθερή οικονομική βάση μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2021, όταν αναμένεται να αποφέρει κέρδος.

Ανάμεσα στους επενδυτές που θα συμμετέχουν σε αυτόν τον γύρο είναι τα αμερικανικά VCs Accel, Y Combinator Continuity, Goodwater Capital, και το βρετανικό Passion Capital, ενώ η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα. Συνολικά, η Monzo έχει σηκώσει 324, 7 εκατ. λίρες σε 14 γύρους χρηματοδότησης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο βρετανικός μονόκερος έθεσε σε άδεια περίπου 295 υπαλλήλους, έκλεισε τα γραφεία του στο Λας Βέγκας και απέλυσε επιπλέον 165 άτομα. Το ίδιο διάστημα, ο CEO Tom Blomfield,  ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί  του μισθού του για ένα χρόνο, ενώ οι ανώτεροι υπάλληλοι έλαβαν μείωση μισθού 25%.

Σε διαδικασία περικοπών μπήκαν το προηγούμενο διάστημα οι επίσης δημοφιλείς ευρωπαϊκές ψηφιακές τράπεζες, Revolut και N26. Συγκεκριμένα, η Revolut απέλυσε τις προηγούμενες μέρες σχεδόν 60 άτομα, προσπαθώντας να μειώσει τα έξοδα της ενώ, η N26 απέλυσε το 10% του προσωπικού της στη Νέα Υόρκη, το οποίο συνολικά αποτελείται από 90 άτομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις