Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Velocity.Partners “κλείνει” 2 χρόνια και μετρά επενδύσεις 7,2 εκατ. ευρώ

Δύο χρόνια ζωής “έκλεισε” η Velocity.Partners, το VC του Equifund που ιδρύθηκε το 2018 με στόχο να επενδύσει σε καινοτόμες Startups αρχικού σταδίου.

Από τότε μέχρι σήμερα, η ομάδα του fund έχει προχωρήσει συνολικά σε 16 επενδύσεις συνολικής αξίας 7,2 εκατ. ευρώ, διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, το 64% των οποίων έχει έδρα στην Ελλάδα.

Το VC έχει αξιολογήσει συνολικά περισσότερες από 1700 Startups, δίνοντας βαρύτητα και εν τέλει επενδύοντας σε συγκεκριμένους τομείς. Οι περισσότερες επενδύσεις του (4) είναι στον τομέα του SaaS/B2B, ενώ ακολουθούν οι τομείς του mobility και του deeptech, με τρεις επενδύσεις ο καθένας.

Επιπλέον, η Velocity έχει προχωρήσει σε δύο επενδύσεις στον ταξιδιωτικό τομέα ενώ έχει ολοκληρώσει από μία επένδυση στους παρακάτω τομείς: Fintech, Creative Industries, Materials και Proptech.

Μερικές από τις Startups στις οποίες έχει επενδύσει είναι η Spotawheel, η MyJobNow και η Loceye, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι 3 από τις 4 εταιρείες στο χαρτοφυλάκιο της έχουν διεθνή γραφεία.

Τέλος, το μεγαλύτερο ορόσημο στην πορεία της μέχρι σήμερα είναι σίγουρα η εξαγορά της Pushme από την Γερμανική Tier Mobility, που αποτέλεσε  τo πρώτο Exit στην Equifund εποχή.

Ο “απολογισμός” της Velocity.Parners:

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις