Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει 122 εκατ. ευρώ επιπλέον στην έρευνα για τον κορωνοϊό

Αναζητά ψηφιακές και μη λύσεις που μπορούν να έχουν ταχέα αποτελέσματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει ένα επιπλέον ποσό ύψους 122 εκατ. ευρώ στην έρευνα για τον κορωνοϊό, καλώντας όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν άμεσα σχετική αίτηση.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και έρχεται να συμπληρώνει τις προηγούμενες ενέργειες για την ανάπτυξη διαγνωστικών εργαλείων, θεραπειών και εμβολίων ενισχύοντας την ικανότητα παραγωγής και ανάπτυξης άμεσα διαθέσιμων λύσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν γρήγορα οι πιεστικές ανάγκες.

Η Mariya Gabriel, Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, δήλωσε: “Κινητοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να καταπολεμήσουμε αυτήν την πανδημία με δοκιμές, θεραπείες και πρόληψη. Αλλά για να επιτύχουμε, πρέπει επίσης να καταλάβουμε πώς επηρεάζει την κοινωνία μας και πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε καλύτερα αυτές τις παρεμβάσεις γρήγορα. Πρέπει να διερευνήσουμε τεχνολογικές λύσεις για την ταχύτερη κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών, για την παρακολούθηση και την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου και για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών”.

Ο Thierry Breton, Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, πρόσθεσε: “Υποστηρίζουμε τις υγειονομικές αρχές, τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και το ευρύ κοινό σε όλα τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. Για το σκοπό αυτό, αναπτύσσουμε καινοτόμες τεχνολογίες και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν γρήγορα για την πρόληψη, τη βέλτιστη θεραπεία και την ανάκαμψη από αυτήν την πανδημία και την προετοιμασία για τα επακόλουθά της. Μεταξύ αυτών είναι ψηφιακές λύσεις και τεχνολογίες όπως η τηλεϊατρική, τα δεδομένα, η AI, η ρομποτική και φωτονική”.

Τα projects που θα χρηματοδοτηθούν από αυτήν την πρόσκληση της ΕΕ θα πρέπει να παραγάγουν επομένως ζωτικής σημασίας ιατρικές συσκευές και εξοπλισμό για διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη του ιού καθώς και να αναπτύξουν ιατρικές τεχνολογίες και να βελτιώσουν την ανίχνευση του ιού, την παρακολούθηση και τη φροντίδα των ασθενών. Η προθεσμία λήγει στις 11 Ιουνίου του 2020 ενώ η πρόσκληση θα επικεντρωθεί στην ταχεία επίτευξη αποτελεσμάτων.

Μπορείτε να βρείτε τη φόρμα υποβολής αιτήσεων εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις