Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Virtual hackathon ενάντια στον κορωνοϊό από τη NASA

Στις 30-31 Μαΐου 2020, η NASA μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης της Αεροδιαστημικής (JAXA), προσκαλεί επιχειρηματίες, επιστήμονες, σχεδιαστές, κατασκευαστές, καλλιτέχνες, τεχνολόγους και επαγγελματίες της πληροφορικής,  να συμμετάσχουν σε ένα virtual hackathon.

Σε διάστημα 48 ωρών, οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο θα δημιουργήσουν εικονικές ομάδες και θα χρησιμοποιήσουν δεδομένα παρατήρησης της Γης για να αναπτύξουν λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19. Οι προκλήσεις θα κυμαίνονται από τη μελέτη του κορωνοϊού και τη διάδοσή του μέχρι και στον αντίκτυπο που έχει η ασθένεια στο σύστημα της Γης.

Πιο συγκεκριμένα, οι προκλήσεις θα επικεντρωθούν στους ακόλουθους θεματικούς τομείς:

  • Μαθαίνοντας για τον ιό και τη διάδοσή του χρησιμοποιώντας διαστημικά δεδομένα
  • Τοπική απόκριση / αλλαγή και λύσεις
  • Επιπτώσεις του COVID-19 στην απόκριση του συστήματος της Γης
  • Οικονομική ευκαιρία, αντίκτυπος και ανάκαμψη κατά τη διάρκεια και μετά το COVID-19

Στη διαδικτυακή αυτή διοργάνωση συμμετέχει ο φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνα και καινοτομία Biomimicry Greece Research and Innovation σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Οι συμμετέχοντες δεν έχουν παρά να κάνουν την εγγραφή τους στο site https://covid19.spaceappschallenge.org/ . Για περισσότερες πληροφορίες και προκειμένου να αποσταλούν περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις