Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google δημιούργησε AR εργαλείο που βοηθά στην κοινωνική αποστασιοποίηση

Πρόκειται για ένα πειραματικό project, με το όνομα Sodar

Η Google δημιούργησε ένα νέο εργαλείο επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο μπορεί να βοηθήσει το κοινό να τηρήσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά τη διάρκεια των εξόδων του.

Πρόκειται για ένα πειραματικό project, με το όνομα Sodar, το οποίο παρουσιάστηκε από σχετική ομάδα της Google στο Twitter. Το εργαλείο αυτό ουσιαστικά δημιουργεί μια κυκλική ακτίνα δύο μέτρων γύρω από κάθε άνθρωπο, μέσα από την οθόνη του κινητού του.

Στόχος είναι να δώσει σε κάθε έναν τη δυνατότητα να “οπτικοποιήσει” την απόσταση που πρέπει να κρατά από άλλους ανθρώπους και να προσαρμοστεί στη νέα κανονικότητα που δημιουργείται μετά την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία.

Το Sodar δεν θα είναι ανεξάρτητη εφαρμογή και δεν θα χρειάζεται καν download προκειμένου να δουλέψει. Για να το χρησιμοποιήσει κάποιος, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το εργαλείο λειτουργεί μόνο σε συσκευές Chrome και Android, ενώ κάποιες από τις συσκευές Android μπορεί να μην είναι συμβατές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις