Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η βρετανική Monzo προχωρά σε 120 επιπλέον απολύσεις

Η πανδημία και οι επιπτώσεις συνεχίζουν να “δυσκολεύουν” όπως φαίνεται την Monzo, καθώς η βρετανική ψηφιακή τράπεζα αποφάσισε να απολύσει άλλα 120 άτομα, μετά το κλείσιμο των γραφείων της στο Λας Βέγκας και την απόλυση των πρώτων 300 υπαλλήλων της, στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα του νέου CEO TS Anil, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση δεν αναμένεται να επανέλθει γρήγορα στο φυσιολογικό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τράπεζα οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, παρόλο που είχε δηλώσει ότι οι πρόσφατες απολύσεις και περικοπές θα ήταν “αρκετές”.

Όπως και άλλες τράπεζες και fintech, η Monzo επηρεάστηκε σημαντικά από την κρίση και είδε τα έσοδα και τις προμήθειες της να μειώνονται σημαντικά. Για να καταφέρει να ‘επιβιώσει”, η τράπεζα ανέβαλε τα σχέδια της για δημιουργία νέων premium λογαριασμών, ενώ παράλληλα σήκωσε 70 με 80 εκατ. λίρες για να αποκτήσει ρευστότητα, ρίχνοντας την αξία της κατά 40%.

Παράλληλα, η ανώτερη διοικητική ομάδα και το διοικητικό συμβούλιο εθελοντικά έκαναν μείωση του μισθού τους κατά 25% και ο τότε συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Tom Blomfield αποφάσισε να μην λάβει μισθό για τους επόμενους 12 μήνες. Τώρα, προχώρησε στις νέες απολύσεις, ελπίζοντας ότι αυτές θα την βοηθήσουν να “κρατηθεί” στην fintech σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείο.

Απολύσεις και σε Revolut και N26

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Financial News, η Revolut απέλυσε τις προηγούμενες μέρες σχεδόν 60 άτομα, προσπαθώντας να μειώσει τα έξοδα της τη δύσκολη αυτή περίοδο. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Finance Fwd, η N26 απέλυσε το 10% του προσωπικού της στη Νέα Υόρκη, το οποίο συνολικά αποτελείται από 90 άτομα.

Η Revolut επιβεβαίωσε την είδηση, λέγοντας ότι “έπρεπε να μειώσουμε τα έξοδά μας, όπου αυτό ήταν δυνατόν, μετά το lockdown”. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε κάθε θέση εργασίας, με πρωτοβουλίες όπως η μείωση μισθών. Παρά τις προσπάθειες αυτές όμως, αναγκαστήκαμε να ανακοινώσουμε την απόλυση 60 ατόμων, από το συνολικό προσωπικό μας. Υπενθυμίζεται ότι η Revolut απασχολεί 2.200 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Η N26, από την πλευρά της επιβεβαίωσε και αυτή τις – σαφώς λιγότερες – απολύσεις, υπογραμμίζοντας το “πλήγμα” που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός στις δραστηριότητές της. Η N26 δεν έχει προχωρήσει σε καμία άλλη απόλυση, ωστόσο τον Απρίλιο έθεσε 150 υπαλλήλους της στο Βερολίνο και τη Βαρκελώνη σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Σχετικά με τους ανθρώπους που έφυγαν από την εταιρεία, η Fintech δήλωσε ότι ήταν κυρίως από τον τομέα των προσλήψεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις